compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 7-12 t/m 13-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Liam Gallagher

Liam Gallagher

Liam Gallagher: films

 

Biografie van Liam Gallagher

Liam Gallagher in Oasis: Knebworth 1996
Liam Gallagher in Oasis: Knebworth 1996
Liam Gallagher is de Britse zanger van de band Oasis. Hij is vooral bekend geworden door zijn unieke zangstijl en zijn chaotische gedrag op en naast het podium.

Liam Gallagher is een van de bekendste gezichten van de Britpop, die in de jaren '90 ongekend populair was.

Gallagher was in zijn kinderjaren niet geinteresseerd in muziek, maar begon in zijn pubertijd te luisteren naar bands als The Who, The Kinks, The Jam, T.Rex en The Beatles. Hij was bijna geobsedeerd door John Lennon en verklaarde later zelfs een keer dat hij zijn re-incarnatie was.

Zijn muikale loopbaan begon toen schoolvriend Paul McGuigan Gallagher uitnodigde om in zijn band, The Rain, te komen zingen. Liam zong niet alleen, maar was ook een van dee schrijvers van de nummers van The Rain, samen met gitarist Paul Arthurs.

De bandleden stopten niet al teveel moeite in 'The Rain' en toen Liams broer Noel Gallagher hun in 1992 een keer zag optreden was hij niet erg onder de indruk. Toch werd hij, op aandringen van Liam, lid van de band, die toen de naam Oasis kreeg.

Noel werd de tekstschrijver en leider van de band en hij bezorgde Oasis een platencontract. Het debuutalbum 'Definitely Maybe' werd het bestverkochte Britse debuutalbum ooit en Liam werd alom geprezen voor zijn zang.

Zijn bijzondere verschijning maakte van Oasis een populaire live-act. Buiten het podium was zijn leven echter ook voer voor de pers, die maar al te graag schreef over zijn vermeende drugsgebruik en wilde seksleven.

Ook het tweede album '(What's the Story) Morning Glory?' werd een enorm succes. Liam zorgde echter voor veel onrust in de band. Zo was Noel al een keer opgestapt tijdens een Amerikaanse tour en zocht Liam ook na zijn terugkeer steeds weer de confrontatie met zijn broer op. In 1995 moest drummer Tony McCarroll het veld ruimen omdat hij niet meer met Gallagher door een deur kon.

Na een reeks van incidenten waarbij Liam zijn band steeds weer in de steek liet, verliet Noel Gallagher Oasis opnieuw in september 1995 en kwam de toekomst van de band op losse schroeven te staan.

In 1997 verscheen echter toch het derde Oasis-album: 'Be Here Now'. Het werd goed ontvangen door critici en fans. Hierna werd het stil ronde band maar in 2000 kwam Oasis terug met het album 'Standing on the Shoulder of Giants'.

Tijdens de opnames voor dit album vertrokken Paul Arthurs en Paul McGuigan. Liam was hierna Oasis' enige overgebleven originele bandlid en het album werd niet echt goed ontvangen. Noel keerde echter terug en de band ging op wereldtournee.

Hier maakte Liam het wederom te bont door tijdens een avondje drinken in Barcelona de vraag te stellen of Noels vermeende dochtertje wel echt van hem was. Er volgde een gevecht en Noel verliet de band opnieuw.

Er verscheen een nieuw Oasis-album in 2002: 'Heathen Chemistry', dat beter werd ontvangen dan het vorige. Liam schreef enkele nummers van de plaat. Ook Noel Gallagher was weer van de partij. In dat jaar raakten de bandleden van Oasis gewond bij een auto-ongeluk, waabij Liam als enige niet aanwezig was. Hij werd echter in december flink verwond toen er een gevecht uitbrak in een hotel in Munchen.

In 2005 kwam Oasis' zesde studio-album uit, genaamd 'Don't Believe the Truth'. De band ontving in 2007 de Outstanding Contribution to Music Award tijdens de BRIT Awards.

[B]Relaties[/b]
Liam Gallagher trouwde in april 1997 met actrice Patsy Kensit. hun huwelijk kende geen gelukkig begin, want in januari 1998 kreeg zangeres Lisa Moorish een dochtertje (Molly), van wie Gallagher de vader was. Rekenwerk wees uit dat zij in de week na Liams huwelijk met Kensit verwekt was. Toch bleven Kensit en Gallagher tot 2000 bij elkaar en kregen ze een zoon: Lennon.

In 2000 kreeg Liam Gallagher een relatie met All-Saints zangeres Nicole Appleton. Het stel kreeg in juli 2001 een zoon; Gene.

In 2004 ontstond er ophef in de Britse media toen Gallagher, die zijn kinderen Lennon en Molly veel geld toeschuift, kritiek uitte op Pete Doherty, de vader van een ander kind van Lisa Moorish. Doherty zou helemaal geen alimentatie betalen en zijn kind bovendien opzoeken terwijl hij de invloed was van drugs.

Liam Gallagher trouwde op 14 februari 2008 met Nicole Appleton.

Trivia over Liam Gallagher

Een van de beroemde uitspraken van Liam Gallagher is: "...Americans have bad taste — hence the Backstreet Boys...they should be shot."
Laatste filmnieuws

Liam Gallagher Feiten

acteur, producent
Geboren 21-9-1972
Liam Gallagher is de Britse zanger van de band Oasis. Hij is vooral bekend geworden door zijn unieke zangstijl en zijn chaotische gedrag op en naast het podium.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

85 films in Den Haag deze week

85 films in Den Haag deze weekVandaag wordt er in Den Haag maar liefst 123 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl