compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 21-10 t/m 27-10
Film van de week!
MENU

Live Forever

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch

Een briljante documentaire over Britpop in de jaren negentig, waarin alle grote bands van die tijd aan het woord komen. Met name de broers Gallagher van Oasis voorzien ons van hun niet mis te verstane meningen.
Delen op facebook
Live Forever
Nederlandse première: 4-12-2003
Verenigd Koninkrijk, 2003, 82 min,

bijzonderheden

Dowers documentaire spitst zich toe op de strijd tussen Oasis en Blur, maar legt ook (her en der gezochte) verbanden met mode, kunst (en film) en politiek. Geproduceerd door de Oscarwinnende producenten van One Day in September. Na de waardeloze jaren '80, met waardeloze politiek en waardeloze muziek, gebeurde er weer eens iets fantastisch in Engeland.
'Live Forever' is een film over die periode in de jaren '90 waarin alles mogelijk leek. In Engeland waren er de tijd, de mensen en de plaatsen die de verbeelding van de hele wereld wakker schudde. Engeland swingde weer en Oasis' debuutalbum 'Definately Maybe' was het middelpunt van deze beweging. Samen met Pulp en Blur, heeft Oasis een enorme impuls gegeven aan thuismuzikanten met talent. Het was het begin van een nieuwe muziekscène, die nu bekendstaat als 'Britpop'.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regiedebuut van John Dower.

Recensies van Live Forever

Live Forever - Bioscopen, Tijden & Tickets

Live Forever in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Live Forever zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een briljante documentaire over Britpop in de jaren negentig, waarin alle grote bands van die tijd aan het woord komen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Passion Pictures

Cast & Regisseur