compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 43 22-10 t/m 28-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Vanessa Paradis

Vanessa Paradis

Vanessa Paradis: films

 

Biografie van Vanessa Paradis

Vanessa Paradis in Café de flore
Vanessa Paradis in Café de flore
Vanessa Paradis is een Franse model, zangeres en actrice. Als fragiel Frans kind-vampje verraste Vanessa de wereld met haar single 'Joe le Taxi in 1987.

In 1989 maakt ze haar acteerdebuut in de film "Noce Blanche", geregisseerd door Jean-Claude Brisseau. Vanessa krijgt daarvoor de César du Cinéma (de Franse Oscar) voor beste vrouwelijke belofte en wint ze ook de Prix Romy Schneider.

In 1991 wordt ze door het modehuis Chanel gekozen om hun nieuwe parfum, Coco te promoten. Ze leert ook Lenny Kravitz kennen, die haar volgende, Engelstalige album 'Vanessa Paradis' produceert en met wie ze ook een relatie heeft. De single 'Be my baby' afkomstig van het album wordt haar grootste internationale hit.

Daarna richt ze zich weer op films en leert zij acteur Johnny Depp kennen in 1998. Samen twee kinderen, dochter Lily-Rose Melody, en zoon Jack.

Paradis heeft zich altijd weten te omringen door sterke muzikale persoonlijkheden, van Serge Gainsbourg over Lenny Kravitz tot Mathieu Chedid. Die laatste, beter bekend onder het alter ego M en razend populair in Frankrijk en België, nam de productie van haar recente album 'Divinidylle' (2007) voor zijn rekening.

In 2008 werkt Vanessa samen met -M- werken aan de soundtrack voor de animatiefilm Un monstre à Paris, en zal ze ook een van de stemmen inspreken van één van de personages.

Trivia over Vanessa Paradis

In december 2007 ontving Vanessa Paradis van het Franse ministerie van cultuur de 'Chevalier des Arts et des Lettres': een belangrijke Franse cultuurprijs in de vorm van een medaille.
Laatste filmnieuws

Vanessa Paradis Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 22-12-1972
Vanessa Paradis is een Franse model, zangeres en actrice. Ook is ze bekend door haar relaties met Lenny Kravitz en Johnny Depp met wie ze twee kinderen heeft.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

79 films in Rotterdam deze week

79 films in Rotterdam deze weekVandaag wordt er in Rotterdam maar liefst 162 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl