compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Hein van der Heijden

Hein van der Heijden

Hein van der Heijden: films

 
Biografie van Hein van der Heijden
Hein van der Heijden
© (c) www.musicals.nl
Hein van de Heijden studeerde in 1983 af aan de acteursopleiding van de Arnhemse Toneelschool. Voor zijn afstudeerproductie won hij de prijs van 'de Vrienden van Theater'.

Na zijn afstuderen werkte Hein bij 'Toneelgroep Theater', waarna hij acteerde bij 'Consigne 8' en 'Baal'. Hij was één seizoen lang te zien bij 'het Publiekstheater' en speelde daarna in producties van 'Stichting Première', het 'RO-Theater' en 'Theater aan de Werf'.

Van 1989 tot 2001 was Hein van der Heijden vast verbonden aan 'Toneelgroep Amsterdam'. Hij speelde in grote en kleine zaalvoorstellingen en maakte bovendien eigen producties, waaronder 'Kalydon' met Hajo Bruins en 'Vriend Of Vijand' met Pierre Bokma. Hein was daarna gastacteur bij 'Nieuw West', 'Dood Paard', 'Huis aan de Amstel' en het 'RO-Theater'.

Heins musicaldebuut kwam met de titelrol in 'Sinatra'. Hij werd voor deze rol genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Daarna speelde hij de titelrol in 'Don Juan', van 'Theater Het Amsterdamse Bos'. Hij vertolkte de rol van 'Kras' bij 'jeugdtheatergroep MAX' in 'Blauw Of Iets Voor Aan De Muur'.

Op het witte doek en de t.v. was Hein onder andere te zien in "Herostratos", "Hektor", "Het Lot", "Wij Houden Zo Van Julio", "Richting Engeland", "Sneeuwval", Naar de Klote, "Duinzicht Boven", "Sombermans Actie", "Dalheim", "Werther Nieland", "Twaalf Steden Dertien Ongelukken", "Coverstory", "Help", Pleidooi, "Oude Tongen", "Consult", "Pril Geluk", "Greet Hoffman Affaire", Toen was geluk heel gewoon, "Goede Daden Bij Daglicht", Quidam Quidam, "Blauw Blauw", "Baantjer", Russen, Wilhelmina, "De Man Die Afscheid Nam", Drijfzand, "Hartslag", "Bergen Binnen", "Spangen" en "De Band".

Verder was Hein te horen in vele radioprogramma’s en hoorspelen, regisseerde hij de jongerenproductie "Herkules" en is hij als docent verbonden aan de 'Theateropleiding de Trap' en 'de Arnhemse Toneelschool'. Sinds maart 2004 speelde Hein van de Heijden de rol van Scar in de hitmusical 'The Lion King'.

Momenteel is hij bij het DNA Theater te zien in de 'Arabier van Amsterdam'.
Laatste filmnieuws
Hein van der Heijden Feiten
acteur, stemacteur
Geboren 11-7-1958
Hein van de Heijden studeerde in 1983 af aan de Arnhemse Toneelschool. Sinds maart 2004 speelt Hein van de Heijden de rol van Scar in de hitmusical 'The Lion King'.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
89 films in Vlissingen deze week
89 films in Vlissingen deze weekVandaag wordt er in Vlissingen maar liefst 19 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl