compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 26 30-6 t/m 6-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Morgan Spurlock

Morgan Spurlock

Morgan Spurlock: films, nieuws

 

Biografie van Morgan Spurlock

Morgan Spurlock werd in 1970 in de West Virginia geboren. In 1993 behaalde hij zijn BFA in film . Hij begon met het schrijven van teksten voor theater. Daarnaast maakte hij 'I Bet You Will' voor MTV, een populaire internet webcast waarin 'normale' mensen in de ruil voor geld walgelijke, ongebruikelijke stunts doen.

In 2004 maakte Spurlock zijn bekende documentaire Super Size Me. Hij kwam op het idee voor deze documentaire door een nieuwsitem van twee meisjes die McDonalds hadden aangeklaagd voor hun obesitas. In de documentaire zet Spurlock zichzelf op een dertig dagen durend dieet. Hij eet drie keer per dag bij McDonalds en indien gevraagd, neemt hij de Super Size. Hij laat zich van te voren compleet checken bij drie doktoren, een diëtiste en een sportinstructeur. Voor de aanvang van zijn experiment is hij in bovengemiddelde conditie, na de dertig dagen is hij 11 kilo aangekomen, en lijdt hij aan lever disfunctie en depressie. Hij heeft veertien maanden nodig om op zijn oude gewicht te komen en weer normaal te kunnen functioneren. De documentaire werd genomineerd voor de Academy Award voor beste documentaire.

Sinds 2005 leidt Spurlock het televisieproject '30 Days'. In elke aflevering leidt een persoon (soms Spurlock zelf) dertig dagen een compleet ander leven dan normaal. Spurlock bespreekt ondertussen de sociale kwesties die daarbij komen kijken. In de documentaire Where in the World Is Osama Bin Laden? onderzoekt Spurlock de beide kanten van de strijd tegen terrorisme en probeert hij Osama Bin Laden te vinden.

Trivia over Morgan Spurlock

Voordat Spurlock filmmaker werd heeft hij een tijdje als standup comedian gewerkt en heeft hij zelfs even een dakloos bestaan geleid.

Hij heeft een zoon met zijn vrouw Alexandra Jamieson. De documentaire Where in the World Is Osama Bin laden? is opgedragen aan zijn zoon Laken.

Morgan Spurlock In het nieuws

Tweede One Direction film onderweg

12-5-2014 Morgan Spurlock heeft bekend gemaakt dat er een tweede film komt van boyband One Direction. Momenteel is hij de nieuwe wereldtournee van de band aan het filmen. Wanneer de film uitkomt is niet bekend.

Speelweek 35: deze week in première

28-8-2013 Volgende week is de zomervakantie dan echt voor iedereen afgelopen. Gelukkig komen er deze week nog vier mooie films uit! De film van de week is Borgman.

Box Office Update - week 36/ 2008

Bangkok Dangerous op derde plaats

9-9-2008 Bangkok Dangerous komt deze week op de derde plaats binnen, The Accidental Husband op de vijfde. Mamma Mia! staat nog steeds op de eerste en The Dark Knight op de tweede plaats.

Laatste filmnieuws

Morgan Spurlock Feiten

acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 7-11-1970
Morgan Spurlock werd bekend met de documentaire Super Size Me waarin hij het fastfoodketen McDonalds op de hak neemt. Daarnaast maakt hij televisieseries, waaronder 30 days.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

69 films in Den Haag deze week

69 films in Den Haag deze weekVandaag wordt er in Den Haag maar liefst 121 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl