compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Eric Toledano

Eric Toledano

Eric Toledano: films, nieuws

 

Biografie van Eric Toledano

Eric Toledano vormt een regieduo met Olivier Nakache. Het duo kent elkaar al sinds ze 16 jaar zijn, ze hadden elkaar toendertijd ontmoet op een zomerkamp. Omdat ze allebei gek van film waren klikte het, en vanaf toen hebben ze veel samen gedaan. Ze namen zich voor om een keer samen een film te maken, en na een reeks short-films maakten ze in 2005 hun eerste lange speelfilm, Je préfère qu'on reste amis.

Wat bijzonder is aan dit regieduo, is dat ze vaak niet de intentie hebben om een boodschap uit te dragen met hun films. Ze willen observeren, en hebben eigenlijk een hele brede interesse voor de mensheid. Hun films zijn vaak erg realistisch, en de personages herkenbaar. Ook hun samenwerking met Omar Sy is noemenswaardig; de rol van Omar in Intouchables is op maat voor hem geschreven en deze werkwijze zetten ze eigenlijk bij elke acteur in. Ze gaan uit van hoe de acteur/actrice echt is, in plaats van een script. Dat zorgt voor een naturalistische 'performance', omdat het personage niet ver ligt van hoe de acteurs of actrices in werkelijkheid zijn.

Eric Toledano In het nieuws

Huub Stapel brengt Intouchables naar het theater

28-4-2015 De Franse film Intouchables was een van de grootste hits ooit in de Nederlandse filmhuizen. Meer dan 1,2 miljoen mensen zagen de film. Nu wordt de film naar het theater gebracht.

Olivier Nakache, Copyright 2014 ArjoFrank

'Omar Sy is een geheim wapen'

Regisseur Olivier Nakache over Samba

14-11-2014 Vanaf donderdag 13 november draait het komische drama Samba in de bioscoop. De nieuwste film van regisseurs Olivier Nakache en Eric Toledano (Intouchables). Biosagenda sprak met Olivier Nakache over de lessen die het regisseursduo leerde van het immense succes van hun vorige film en hun geheime wapen Omar Sy.

Laatste filmnieuws

Eric Toledano Feiten

acteur, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 3-7-1971

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

158 films in Amsterdam deze week

158 films in Amsterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Amsterdam is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl