compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 23 4-6 t/m 10-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Don LaFontaine

Don LaFontaine

Don LaFontaine: films, nieuws

 

Biografie van Don LaFontaine

Don LaFontaine werd bekend dankzij zijn diepe basstem, waarmee hij meer dan vijfduizend filmtrailers insprak. De woorden 'In a world' zijn legendarisch geworden, doordat ze in veel filmtrailers terugkomen.

LaFontaine verleende zijn stem aan meer dan 750 duizend spotjes. Dit hoge aantal bereikte hij door vaak 60 spotjes per week en soms zelfs 35 reclames per dag in te spreken.

Enkele bekende trailers waarin LaFontaine te horen is zijn The Godfather, Cast Away, Terminator 2: Judgment Day en Batman Returns.

Don LaFontaine was getrouwd met de actrice Nita Whitaker en was vader van drie kinderen. Hij overleed in zijn woonplaats Los Angeles aan de gevolgen van een klaplong.

Don LaFontaine In het nieuws

Bekendste trailerstem zal nooit meer klinken

Don LaFontaine overlijdt op 86-jarige leeftijd

2-9-2008 Zijn naam zal bij weinig mensen bekend zijn, maar zijn stem zal iedereen die wel eens een filmtrailer gezien heeft bekend voorkomen. Don LaFontaine sprak meer dan vijfduizend filmtrailers in en was daarmee op zijn eigen terrein een filmlegende.

Laatste filmnieuws

Don LaFontaine Feiten

stemacteur
Geboren 26-8-1940, overleden 1-9-2008
Don LaFontaine was wereldberoemd dankzij zijn stem, die in meer dan 5000 filmtrailers en 750 duizend reclamespotjes te horen was. De woorden 'In a world' die veel werden gebruikt aan het begin van filmtrailers, zijn legendarisch.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

63 films in Rotterdam deze week

63 films in Rotterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Rotterdam is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl