compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 26-1 t/m 1-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Peter Boyle

Peter Boyle

Peter Boyle: films, nieuws

 

Biografie van Peter Boyle

Peter Boyle was een Amerikaanse acteur. Zijn eerste echte rol was die van Joe uit de gelijknamige film uit 1970. In die tijd was het een controversiële film wegens het taalgebruik en geweld. Rond deze periode werd Boyle ook goed bevriend met de actrice Jane Fonda en nam hij samen met haar deel aan verscheidene protest-acties tegen de Viëtnam-oorlog.

In 1971 weigerde hij de hoofdrol in de politie-film The French Connection. De toen nog jonge Gene Hackman accepteerde de rol wel en won een Academy Award.

In 1974 had Boyle opnieuw een glansrol in Young Frankenstein van Mel Brooks. Boyle was vaak te zien in bijrollen en is meer een karakter-acteur dan een acteur die een hele film kan dragen. Enkele van zijn bekendste verschijningen zijn die uit Taxi Driver, "The Dream Team" en The Shadow.

In 1996 won hij een Emmy Award voor zijn rol in Clyde Bruckman's "Final Repose", een aflevering uit de bekende TV-serie The X-Files. Boyle speelde Clyde Bruckman.

Boyle speelde ook mee in de komische TV-serie "Everybody Loves Raymond". Hiervoor werd hij verscheidene malen voor een Emmy award genomineerd.

In 1999 krijgt Boyle een hartaanval op de set van Everybody Loves Raymond. Hij herstelt snel en keert terug in de serie.

Op 12 december 2006 overleed Boyle in New York na hartproblemen. Hij laat een vrouw (Lorraine) en zijn dochters Lucy en Amy achter.

Peter Boyle werkte ten tijde van zijn dood aan twee films:
"Shadows of Atticus" and "Chatham".

Peter Boyle In het nieuws

Acteur Peter Boyle overleden

13-12-2006 Peter Boyle, de acteur die de rol van de narrige vader speelde in de serie Everybody Loves Raymond, is op 12 december 2006 overleden in New York aan hartproblemen. Hij werd 71 jaar.

Laatste filmnieuws

Peter Boyle Feiten

acteur
Geboren 18-10-1935, overleden 12-12-2006
Peter Boyle was een Amerikaanse acteur. Enkele van zijn bekendste verschijningen zijn die uit Taxi Driver, The Dream Team en The Shadow.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

56 films in Den Bosch deze week

56 films in Den Bosch deze weekDe laatste filmvertoning in Den Bosch is vanavond om 22:30 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl