compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 20-2 t/m 26-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Kurt Cobain

Kurt Cobain

Kurt Cobain: films, nieuws

 

Biografie van Kurt Cobain

Kurt Donald Cobain was de zanger van de grungeband Nirvana (samen met Dave Grohl en Krist Novoselic). Hij was getrouwd met Courtney Love (zangeres/gitariste van de band Hole), met wie hij een dochter kreeg: Frances Bean Cobain.

Hij is vooral bekend geworden door het lied "Smells like teen spirit", dat te vinden is op Nirvana's tweede album Nevermind. Het nummer werd een wereldhit, maar het hele gedoe omtrent de song begon Cobain al vlug te vervelen.

Kurt was een notoire heroïnegebruiker en hij ondernam een aantal zelfmoordpogingen. Officieel is een van deze pogingen hem fataal geworden nadat hij op 5 april 1994 overleed door zelf toegebrachte schotwonden van een geweer. Cobain was 27 jaar oud. Op 8 april werd hij dood gevonden in zijn villa in Seattle.

Er bestaan nog steeds theorieën dat Cobain geen zelfmoord pleegde, maar vermoord werd.

Kurt Cobain In het nieuws

Kurt Cobain docu eenmaal in bioscoop

31-3-2015 De trailer van de Kurt Cobain documentaire Kurt Cobain: Montage of Heck heeft al veel interesse gewekt bij fans van Cobain en Nirvana. Nu is bekend geworden dat de documentaire te zien zal op 23 april in 11 bioscopen.

Laatste filmnieuws

Kurt Cobain Feiten

acteur, musicus
Geboren 20-2-1967, overleden 5-4-1994
Kurt Cobain was de legendarische zanger en gitarist van de band Nirvana. Op 5 april 1994 overleed hij aan schotwonden, waarschijnlijk na een zelfmoordpoging.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

94 films in Rotterdam deze week

94 films in Rotterdam deze weekVandaag wordt er in Rotterdam maar liefst 219 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl