compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 12-12 t/m 18-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Steden > Alphen aan den Rijn > Cinema Castellum > Contact-en bioscoopinformatie

Cinema Castellum Alphen aan den Rijn

Contact-en bioscoopinformatie Cinema Castellum

Cinema Castellum

Openbaar vervoer

Vanuit de stations Utrecht, Gouda en Leiden is Alphen aan den Rijn goed per trein bereikbaar. Kijk voor de actuele dienstregeling op www.ns.nl of www.9292ov.nl. Vanaf het station Alphen aan den Rijn is het ongeveer 9 minuten lopen naar Castellum. Verlaat het station aan de centrumzijde en ga op de Prins Bernhardlaan linksaf. Bij de rotonde, het Raoul Wallenbergplein, gaat u rechtsaf de Castellumstraat in. Aan het eind hiervan gaat u linksaf tussen de winkel/woongebouwen door en na enkele meters staat u voor Castellum op het Rijnplein.

Zaalinformatie

schermen:  3
stoelen:  406
grootste aantal stoelen in één zaal:  154
3D vertoning:  JA
IMAX vertoning:  NEE
airco:  JA
Sound System Dolby:  JA
SRD:  NEE
DTS:  NEE

Horeca

pauze tijdens voorstellingen:  JA
bediening in de zaal:  NEE
foyer café:  JA
foyer loungeruimte:  JA
foyer restaurant:  JA

Voorzieningen

lift:  JA
rolstoelvriendelijk:  JA
ringleiding:  NEE
overige activiteiten:  Ladies Nights, Special Nights (met aanwezigheid van acteurs of regisseurs van de betreffende films), filmfeestjes.

Bijzonderheden

Cinema Castellum heeft drie cinemazalen: de paarse, de groene en de rode zaal. Iedere zaal heeft door haar eigen kleurstelling een heel specifieke sfeer. Tijdens de vakantieperiodes draaien er ook films in de VSBzaal. In deze theaterzaal heeft het filmdoek afmetingen van 12 bij 5 meter. In deze bioscoop vinden regelmatig Ladies Nights en Special Nights plaats, vaak in aanwezigheid van acteurs of medewerkers van de betreffende film.

Aanloop

Castellum is een theater- en bioscoopcomplex in één. Het gebouw herbergt twee theaterzalen en drie cinemazalen. Inmiddels heeft Cinema Castellum een reputatie opgebouwd van een sfeervolle bioscoop waar regelmatig filmevenementen plaats vinden als Ladies Nights en Special Nights. Vooral over onze Special Nights rondom De Eetclub en Gooische Vrouwen waarbij hoofdrolspelers uit beide films aanwezig waren werd nog lang nagepraat in Alphen aan den Rijn

Cinema Castellum

Bioscoop adres

Rijnplein 1-3, 2405DB Alphen aan den Rijn

Reserverings-telefoon: +31-172-429292

In deze bioscoop ziet u de laatste nieuwe topfilms, ook in 3D. Reserveren kan 24 uur per dag via de website.

Prijzen

ONLINE KAARTEN KOPEN

Niet meer in de rij bij de kassa? Als u online bestelt kunt u thuis uw e-ticket uitprinten en tonen bij de kaartcontrole aan de zaal. Indien van toepassing kan gevraagd worden naar uw CJP- of studentenpas.

Kaarten kopen: theatercastellum.nl/cinema

Normaal:
€ 8,00
Kind (t/m 11 jaar)*:
€ 6,50
CJP/Student:
€ 6,50
65+:
€ 6,50
Dinsdagspecial:
€ 6,50 (op vertoon van biebpas)


Toeslag 3D-film:
€ 1,50 per kaart (exclusief 3D-bril)
€ 2,50 per kaart (inclusief standaard Real D 3D-bril)

Polaroid Premium 3D-brillen zijn te koop (v.a. € 19,95) in de Cinemafoyer

Toeslag lange films:
€ 1,50 (bij films met een speelduur langer dan 150 minuten)

*Kinderprijzen niet geldig bij films met een leeftijdskeuring van 12 jaar

Alle kaartprijzen zijn inclusief btw. Online kaartprijzen zijn exclusief transactiekosten à € 0,75 per bestelling.

AAN DE KASSA:
Kaarten reserveren: 0172 – 42 92 92 (tijdens kassa openingstijden)


Normaal:
€ 8,50
Kind (t/m 11 jaar)*:
€ 7,00
CJP/Student:
€ 7,00
65+:
€ 7,00
Dinsdagspecial:
€ 6,50 (op vertoon van biebpas)

Toeslag 3D-film:
€ 1,50 per kaart (exclusief 3D-bril)
€ 2,50 per kaart (inclusief standaard Real D 3D-bril)
Polaroid Premium 3D-brillen zijn te koop (v.a. € 19,95) in de Cinemafoyer

Toeslag lange films:
€ 1,50 (bij films met een speelduur langer dan 150 minuten)

*Kinderprijzen niet geldig bij films met een leeftijdskeuring van 12 jaar

Alle kaartprijzen zijn inclusief btw.
betalen met contant geld:  JA
betalen met PIN:  JA
betalen met creditcard:  NEE
online tickets:  JA
reserveringssysteem:  JA

Met de auto

Komende uit de richting Amsterdam/Haarlem Houd op de A4 richting Den Haag aan. Neem de afslag Nieuw Vennep/Alphen aan den Rijn. Volg de N207 richting Alphen aan den Rijn (ca. 11 km). Eerste afslag rechtsaf Alphen aan den Rijn, de Eisenhouwerlaan op. Deze gaat over in de Prins Bernhardlaan. Blijf rechtdoor rijden totdat u bij de rotonde Raoul Wallenbergplein komt. Op de rotonde gaat u linksaf (vierde afslag). U rijdt vervolgens de parkeergarage Castellum in. Komende uit de richting Den Haag/Leiden Vanaf de A4 richting Amsterdam neemt u de afslag Zoeterwoude Rijndijk/Alphen aan den Rijn/Utrecht. Aan het einde van de afslag gaat u rechtsaf de N11 op richting Alphen aan den Rijn. Na ongeveer 11 kilometer gaat u in Alphen aan den Rijn bij de stoplichten linksaf richting Avifauna. Bij de eerstvolgende stoplichten rechtsaf richting Molenwetering. U bevindt zich nu op de A. van Leeuwenhoekweg. Blijf rechtdoor rijden, op de derde rotonde linksaf. Bij de volgende rotonde gaat u rechtdoor het spoor over. Bij de volgende rotonde gaat u eveneens rechtdoor. U bevindt zich op de Laan der Continenten. Bij de rotonde gaat u rechtdoor (derde afslag). U rijdt vervolgens de parkeergarage Castellum in. Komende uit de richting Rotterdam Houd op de A20 richting Gouda/Utrecht aan. Neem de afslag Bodegraven. Volg de N11 richting Leiden. Ga bij de 2e stoplichten na het aquaduct rechtsaf richting Avifauna. Bij de eerstvolgende stoplichten rechtsaf richting Molenwetering. U bevindt zich nu op de A. van Leeuwenhoekweg. Blijf rechtdoor rijden, op de derde rotonde linksaf. Bij de volgende rotonde gaat u rechtdoor het spoor over. Bij de volgende rotonde gaat u eveneens rechtdoor. U bevindt zich op de Laan der Continenten. Bij de rotonde gaat u rechtdoor (derde afslag). U rijdt vervolgens de parkeergarage Castellum in. Komende uit de richting Utrecht Houd de A12 richting Den Haag aan. Neem de afslag Leiden/Bodegraven/Alphen aan den Rijn. Volg de N11 richting Leiden. Ga bij de 2e stoplichten na het aquaduct rechtsaf richting Avifauna. Bij de eerstvolgende stoplichten rechtsaf richting Molenwetering. U bevindt zich nu op de A. van Leeuwenhoekweg. Blijf rechtdoor rijden, op de derde rotonde linksaf. Bij de volgende rotonde gaat u rechtdoor het spoor over. Bij de volgende rotonde gaat u eveneens rechtdoor. U bevindt zich op de Laan der Continenten. Bij de rotonde gaat u rechtdoor (derde afslag). U rijdt vervolgens de parkeergarage Castellum in.

Parkeerinformatie

Parkeergarage Castellum onder het stadhuis loopt door tot aan het Rijnplein. Als u deze uitgang kiest staat u voor Castellum. Bij de garderobebalie van Castellum kunt u op vertoon van uw toegangskaarten uw parkeerkaart inwisselen voor een uitrijkaart. De uitrijkaart kost € 4,00 mits u ná 18.00 uur de parkeergarage bent ingereden. Het is mogelijk gebruik te maken van de gratis ondergrondse bewaakte fietsenstalling. De ingang bevindt zich aan het Fossapad. De openingstijden: maandag en dinsdag van 8.00 tot 21.30 uur, woensdag t/m zaterdag van 8.00 tot 01.00 uur en zondag van 11.30 tot 01.00 uur.

Steden in de buurt van Alphen aan den Rijn

Films in de bioscoop vanaf 12.december...

11-12 Er komen acht nieuwe films in de bioscoop deze week! Veel films waarbij koppeltjes een rol spelen. De film van de week is Huisvrouwen bestaan niet 2,het verhaal uit 2017 krijgt een vervolg.