compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > 12 Strong

12 Strong

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

actie, drama, historie, oorlog

Pitch van 12 Strong
12 Strong: Chris Hemsworth (Captain Mitch Nelson)
12 Strong: Chris Hemsworth (Captain Mitch Nelson)
Delen op facebook
12 Strong
Nederlandse première: 1-2-2018
Verenigde Staten, 2018, 129 min,
De allereerste Amerikaanse gevechtseenheid die na de aanslagen van 11 september 2001 naar Afghanistan werd uitgezonden moet het vertrouwen winnen van plaatselijke krijgsheren winnen, om samen Al Qaeda en de Taliban aan te pakken.
trailer en bijzonderheden over 12 Strong
Gebaseerd op een non-fictie-boek over deze missie, die daadwerkelijk plaats heeft gevonden.
Producent Jerry Bruckheimer koos voor de nieuwbakken regisseur Nicolai Fuglsig, vanwege zijn eerdere leven als avonturier en probleemoplossend handelen die nodig was in werkelijkheid voor deze gevechtseenheid toen zij gedropt werden in Afghanistan.
Aanloop van 12 Strong
Debuutspeelfilm van de Deense regisseur Nicolai Fuglsig, die eerder gewerkt heeft als fotojournalist, militaire ervaring heeft en ook met reddingsacties bezig is geweest.
Chris Hemsworth is vooral bekend vanwege zijn personage Thor o.a. in "Thor: Ragnarok". Michael Shannon viel op in Nocturnal Animals (2016). Trevante Rhodes viel op als het personage Black in Moonlight.
BioscoopAgenda van 12 Strong

12 Strong in de bioscoop

Wil je 12 Strong zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 5 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Kapitein Mitch Nelson (Chris Hemsworth) leidt de speciale gevechtseenheid die na de aanslagen van 11 september 2001 als eerste naar Afghanistan werd gezonden. Hij moet plaatselijke krijgsheren ervan overtuigen de strijd aan te gaan tegen de Taliban en Al Qaeda.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
12 Strong speelt zich af op de onzekere dagen na de schokkende gebeurtenissen op 9/11.

12 Strong speelt zich af op de onzekere dagen na de schokkende gebeurtenissen op 9/11. Het team van de Amerikaanse Special Forces, geleid door hun nieuwe kapitein Mitch Nelson (Chris Hemsworth), is uitgekozen om als eerste van de Amerikaanse troepen naar Afghanistan af te reizen voor een extreem gevaarlijke missie. Daar moeten ze in de ruige bergen de Generaal van de Noordelijke Alliantie (Navid Negahban) overtuigen om hun krachten te bundelen om hun gemeenschappelijke tegenstander te verslaan: de Taliban en hun Al Qaeda-bondgenoten. Naast het overwinnen van wederzijds wantrouwen en een enorme cultuurkloof, moet het team - gewend aan de modernste oorlogsvoering - de onderontwikkelde tactieken van de Afghaanse soldaten aannemen en gaan de Amerikanen te paard de strijd aan. Als nieuwe bondgenoten moeten ze het onderbezet en onderbewapend opnemen tegen een meedogenloze vijand die geen genade kent.