compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

12 Strong

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van 12 Strong

Chris Hemsworth (Captain Mitch Nelson)

Chris Hemsworth (Captain Mitch Nelson)

Delen op facebook
12 Strong
Nederlandse première: 1-2-2018
Verenigde Staten, 2018, 129 min,

De allereerste Amerikaanse gevechtseenheid die na de aanslagen van 11 september 2001 naar Afghanistan werd uitgezonden moet het vertrouwen winnen van plaatselijke krijgsheren winnen, om samen Al Qaeda en de Taliban aan te pakken.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIX

12 Strong trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op een non-fictie-boek over deze missie, die daadwerkelijk plaats heeft gevonden.
Producent Jerry Bruckheimer koos voor de nieuwbakken regisseur Nicolai Fuglsig, vanwege zijn eerdere leven als avonturier en probleemoplossend handelen die nodig was in werkelijkheid voor deze gevechtseenheid toen zij gedropt werden in Afghanistan.

Trailer van 12 StrongBekijk de trailer en de beste filmstills van de film 12 Stronghttps://i1.ytimg.com/vi/AnieDWME7uY/hqdefault.jpg2018-01-10
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Debuutspeelfilm van de Deense regisseur Nicolai Fuglsig, die eerder gewerkt heeft als fotojournalist, militaire ervaring heeft en ook met reddingsacties bezig is geweest.
Chris Hemsworth is vooral bekend vanwege zijn personage Thor o.a. in "Thor: Ragnarok". Michael Shannon viel op in Nocturnal Animals (2016). Trevante Rhodes viel op als het personage Black in Moonlight.

12 Strong - Bioscopen, Tijden & Tickets

12 Strong in de bioscoop

Wil je 12 Strong zien? Koop of huur de film hier:


meJane NETFLIX

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Kapitein Mitch Nelson (Chris Hemsworth) leidt de speciale gevechtseenheid die na de aanslagen van 11 september 2001 als eerste naar Afghanistan werd gezonden. Hij moet plaatselijke krijgsheren ervan overtuigen de strijd aan te gaan tegen de Taliban en Al Qaeda.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

12 Strong speelt zich af op de onzekere dagen na de schokkende gebeurtenissen op 9/11.

12 Strong speelt zich af op de onzekere dagen na de schokkende gebeurtenissen op 9/11. Het team van de Amerikaanse Special Forces, geleid door hun nieuwe kapitein Mitch Nelson (Chris Hemsworth), is uitgekozen om als eerste van de Amerikaanse troepen naar Afghanistan af te reizen voor een extreem gevaarlijke missie. Daar moeten ze in de ruige bergen de Generaal van de Noordelijke Alliantie (Navid Negahban) overtuigen om hun krachten te bundelen om hun gemeenschappelijke tegenstander te verslaan: de Taliban en hun Al Qaeda-bondgenoten. Naast het overwinnen van wederzijds wantrouwen en een enorme cultuurkloof, moet het team - gewend aan de modernste oorlogsvoering - de onderontwikkelde tactieken van de Afghaanse soldaten aannemen en gaan de Amerikanen te paard de strijd aan. Als nieuwe bondgenoten moeten ze het onderbezet en onderbewapend opnemen tegen een meedogenloze vijand die geen genade kent.

Productiemaatschappij: Alcon Entertainment, Black Label Media, Golden Village Pictures, Impuls Pictures, Independent Films, Jerry Bruckheimer Films, Joyncontents Group, Lionsgate, Mongkol Major, Warner Bros.

Cast & Regisseur

Chris Hemsworth

Captain Mitch Nelson
Michael Shannon

Chief Warrant Officer Hal Spencer
Michael Peña

Sgt First Class Sam Diller
William Fichtner

Colonel Mulholland
Rob Riggle

Colonel Max Bowers
12 Strong poster