compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
Film van de week!
MENU

A Fool's Paradise

*1/2000
Waardering: 1.8/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van A Fool's Paradise

A Fool's Paradise filmstill

A Fool's Paradise filmstill

Delen op facebook
A Fool's Paradise
Nederlandse première: 17-10-2019
Nederland, Zuid-Afrika, 2019, 78 min,

Als Nederlands-Zuid-Afrikaanse filmmaker stelt Saskia Vredeveld zichzelf de vraag: 'ben ik racist geworden, omdat ik in een racistisch land ben opgegroeid?' Daarom begint ze aan een reis, van Kaapstad naar het hart van Zuid-Afrika, naar de steden waarvan de 'witte' namen op het punt staan van de kaart te worden gewist, zoals Amsterdam en Rotterdam.

A Fool's Paradise trailer en bijzonderheden

De film is mede gefinancierd met steun van de filmfonds.

Trailer van A Fool's ParadiseBekijk de trailer en de beste filmstills van de film A Fool's Paradisehttps://i1.ytimg.com/vi/z_2wz4DE3Hk/hqdefault.jpg2019-10-24
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

A Fool's Paradise is niet de eerste documentaire van regisseur Saskia Vredeveld. Zo heeft ze al verschillende documentaires gemaakt waaronder Leaving Mandela Park (2010) en "Letters to Zohra" (2012), die aspecten van Zuid-Afrika laten zien die vaak niet aan het licht worden gebracht.

A Fool's Paradise - Bioscopen, Tijden & Tickets

A Fool's Paradise in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je A Fool's Paradise zien? Koop of huur de film hier:Als Nederlands-Zuid-Afrikaanse filmmaker stelt Saskia vredeveld zich af of ze racistich is geworden door het land waarin ze is opgegroeid. Daarom besluit ze een reis door Zuid-Afrika te maken.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In de roadmovie A Fool’s Paradise maakt de Zuid-Afrikaans-Nederlandse regisseur Saskia Vredeveld een reis naar Zuid-Afrika met de vraag of zij zich nog wel ‘thuis’ zal voelen in haar eigen land.

In de roadmovie A Fool’s Paradise maakt de Zuid-Afrikaans-Nederlandse regisseur Saskia Vredeveld een reis naar Zuid-Afrika met de vraag of zij zich nog wel ‘thuis’ zal voelen in haar eigen land. Ze treedt in de voetsporen van de Nederlandse kolonisten en reist door het onbekende. Een route van zo’n 1.800 kilometer door adembenemende landschappen van Kaapstad naar Amsterdam, vlakbij de grens met Mozambique. Ze bezoekt plaatsen die haar en ons bekend in de oren klinken, maar waar ze nooit eerder was: Haarlem, Middelburg, Utrecht, Amersfoort, Rotterdam. Ze is getuige van armoede, werkloosheid, xenofobie, criminaliteit en corruptie. Saskia herinnert zich Zuid-Afrika vooral als een vakantieland. Dat zij gescheiden van de 'anderen' leefde, voelde voor haar destijds heel normaal. In haar omgeving stelde niemand daar vragen bij. Heeft die jeugd onder Apartheid haar tot een racist gemaakt? Na de eerste democratische verkiezingen in 1994 is er veel ten goede veranderd. Toch worstelen velen, ook Saskia, met de schaamte. Maar ook met hoop en vrees voor een onzekere toekomst.

Cast & Regisseur