compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

A Hero

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweld

Pitch van A Hero

Amir Jadidi (Rahim)

Amir Jadidi (Rahim)

Delen op facebook
A Hero
Nederlandse première: 14-4-2022
Frankrijk, Iran, 2021, 127 min,

In A Hero zit Rahim in de gevangenis vanwege een schuld die hij niet kon terugbetalen. Tijdens een tweedaags verlof probeert hij zijn schuldeiser te overtuigen om van zijn klacht af te zien, tegen betaling van een deel van het bedrag.

Bekijk bij:

meJane

A Hero trailer en bijzonderheden

Officiële inzending van Iran voor de categorie 'Best International Feature Film' van de 94e Academy Awards in 2022.

Trailer van A HeroBekijk de trailer en de beste filmstills van de film A Herohttps://i1.ytimg.com/vi/Kg8ks-OdRpE/hqdefault.jpg2022-02-07
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De meervoudig gelauwerde regisseur Asghar Farhadi maakte eerder Todos lo saben (2018), "Le passé (2013), "The Salesman" (2016) en "A Separation" (2011).

A Hero - Bioscopen, Tijden & Tickets

A Hero in de bioscoop

Wil je A Hero zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Tijdens een tweedaags verlof probeert Rahim zijn schuldeiser te overtuigen om zijn klacht tegen betaling van een deel van het bedrag in te trekken.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Tweevoudig Oscarwinnaar Asghar Farhadi keerde - na Todos Lo Saben- voor A Hero terug naar Iran. Met A Separation en The Salesman bewees hij morele en maatschappelijke vragen op ingenieuze wijze te kunnen verbinden om een intrigerend en spannend verhaal te vertellen. Ook in A Hero neemt hij een eenvoudig gegeven om te laten zien dat niets zo simpel is als het lijkt. Rahim zit in de gevangenis wegens een schuld die hij niet kan terugbetalen. Tijdens een kort verlof loopt een plan om zijn schuld te kunnen voldoen niet zoals gepland, maar het levert hem onverwacht grote bekendheid op. Bij zijn poging om zijn reputatie in ere te herstellen groeit Rahim uit tot lokale held, maar de misverstanden stapelen zich op en zijn vrijheid lijkt verder weg dan ooit. A Hero won de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes en was de Iraanse inzending voor de Oscars.

Productiemaatschappij: Arte France Cinéma, Asghar Farhadi Productions (produced by), Memento Films International, Memento Films Production (produced by)

Cast & Regisseur

Sahar Goldust

Farkhondeh
Fereshteh Sadr Orfani

Mme Radmehr (as Fereshteh Sadrorafaii)
A Hero poster