compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 7-7 t/m 13-7
Film van de week!
MENU

A Land Imagined

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van A Land Imagined

Yue Guo (Mindy (as Luna Kwok))

Yue Guo (Mindy (as Luna Kwok))

Delen op facebook
A Land Imagined
Nederlandse première: 2-1-2020
Frankrijk, Nederland, Singapore, 2018, 95 min,

Singapore. Een bouwvakker uit China wordt vermist. Een rechercheur met een enorm slaaptekort probeert zich in de gedachtengang van de migrant te verplaatsen om de waarheid te achterhalen.

A Land Imagined trailer en bijzonderheden

De film is voor maar liefst 16 awards genomineerd waarvan ze er 10 hebben gewonnen. Zo wonnen ze in 2018 de 'Young Cinema Award' bij de Asia Pacific Screen Awards.

A Land Imagined (Huan tu), is de eerste Singaporese film die de Golden Leopard Award wint bij de Locarno International Film Festival in Zwitserland.

Trailer van A Land ImaginedBekijk de trailer en de beste filmstills van de film A Land Imaginedhttps://i1.ytimg.com/vi/ORlpvr7AKew/hqdefault.jpg2020-01-09
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Voor Peter Yu, die de rol van Lok speelt in de film, is dit pas de tweede film waarin hij speelt. Hiervoor speelde hij in de korte film "Benjamin's Last Day at Katong Swimming Complex" en vertolkte hij de rol van de oudere coach. Ook voor acteur Xiaoyi Liu is deze film een grote stap. Hij maakt zijn film-debuut terwijl hij de rol van Wang vertolkt.

Synopsis distributeur

Lok, een oververmoeide rechercheur op de rand van zijn pensioen, onderzoekt in Singapore de verdwijning van een Chinese bouwvakker, nadat deze Wang plotseling niet meer op de bouwplaats verscheen. Lok en een collega duiken in Wangs leven om te achterhalen wat de man is overkomen. Daarmee betreden ze een voor hen onbekend deel van de stad: waar anonieme bouwvakkers in armoedige pensions leven, rondom eindeloze rijen hijskranen in de nacht. Het leger van onzichtbare, rechteloze en onderbetaalde migranten dat niettemin het nieuwe Singapore helpt verrijzen. In dit van perspectief wisselende speelfilmdebuut bezien zowel de eenzame arbeider als de Singaporese rechercheur de duistere kanten van deze boomingmetropool. Hoe (over)leven de gedesillusioneerde arbeiders hier? Hoewel de twee levens in dit neorealistische drama in noir-stijl ver uit elkaar liggen, hebben Lok en Wan ook iets gemeen: uitputtende slapeloosheid en heldere (dag)dromen over een ander bestaan.

Productiemaatschappij: Akanga Film Productions, Films de Force Majeure, MM2 Entertainment, Volya Films

Cast & Regisseur

Yue Guo

Mindy (as Luna Kwok)
Shahalam

Dancer
Siew Hua Yeo

Regisseur