compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

A Parked Life

Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van A Parked Life

A Parked Life filmstill

A Parked Life filmstill

Delen op facebook
A Parked Life
Nederlandse première: 18-8-2022
België, Nederland, 2022, 72 min,

A Parked Life is een intiem portret van een van de vele Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs die als nomaden in West-Europa leven. Hij ziet de scheuren in Europa door zijn voorruit en de scheuren in zijn huwelijk op zijn telefoon.

Bekijk bij:

A Parked Life trailer

Trailer van A Parked LifeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film A Parked Lifehttps://i1.ytimg.com/vi/tTw6j4YvGwk/hqdefault.jpg2022-08-01
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

A Parked Life - Bioscopen, Tijden & Tickets

A Parked Life in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je A Parked Life zien? Koop of huur de film hier:
Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

A Parked Life is een intiem portret van Petar, een stoere vrijbuiter die al negen jaar een beroep doet dat hij verafschuwt: truckchauffeur. Hij is één van de honderdduizenden Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs die 46 weken per jaar kriskras door Noord-, Zuid- en West-Europa rijden en telkens maandenlang in hun cabine leven op en langs snelwegen. Terwijl hij de monotone ritten ondergaat, de vele uren wachten en de onvriendelijke behandeling die hem vrijwel overal te beurt valt, voelt hij zijn vrouw en kind van zich weg drijven. Gaandeweg verandert de film van toon en stijl en wordt de kijker dieper ondergedompeld in de emotionele consequenties van dit leven voor de chauffeur. De vele kilometers die Petar aflegt worden een metafoor voor een innerlijke reis, een pelgrimstocht: Hoe is hij in dit leven beland? Leidt de snelweg hem naar een beter leven? Of is het een straat zonder eind? A Parked Life is een road movie pur sang die ons naar verre uithoeken van het Europese continent voert en waarin de landschappen bijdragen aan het gevoel van vervreemding. A Parked Life is bovendien een brandend actuele documentaire over de moeilijke positie waarin Europa zich sinds de laatste uitbreiding bevindt. Een blik op een continent met een droom van eenwording, waarin xenofobie floreert en solidariteit onder druk staat.

Productiemaatschappij: Docmakers, Eklektik Productions, Eyeworks (in association with), Mediafonds (support), Nederlandse Christelijke Radio-Vereniging (NCRV) (, Savage Film

Cast & Regisseur