compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 12-5 t/m 18-5
Film van de week!
MENU

Adieu les cons

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Adieu les cons

Adieu les cons filmstill

Adieu les cons filmstill

Delen op facebook
Adieu les cons
Nederlandse première: 29-7-2021
Frankrijk, 2020, 87 min,

In Adieu les cons krijgt de 43-jarige Suze Trappet krijgt te horen dat ze ernstig ziek is. Als tiener moest ze haar zoon afstaan en nu wilt ze hem vinden. Het lijkt een onmogelijke strijd te worden tegen de bureaucratie, totdat zij hulp krijgt van een overwerkte ambtenaar en een blinde archivaris.

Bekijk bij:

meJane

Adieu les cons trailer en bijzonderheden

De film won zes Césars, Franse equivalent van de Oscars, waaronder voor beste film.

Trailer van Adieu les consBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Adieu les conshttps://i1.ytimg.com/vi/AUc6iVJjUBo/hqdefault.jpg2021-03-01
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Acteur en regisseur Albert Dupontel regisseerde eerder Au revoir là-haut (2017), 9 mois ferme (2013) en Enfermés dehors (2006) en is een grote fan van het gezelschap Monty Python en daarom is het geen toeval dat Terry Gilliam een rol heeft in de film.

Adieu les cons - Bioscopen, Tijden & Tickets

Adieu les cons in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Adieu les cons zien? Koop of huur de film hier:


meJane

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Wanneer Suze te horen krijgt dat ze ernstig ziek is, probeert ze haar kind — dat ze als tiener moest opgeven — te vinden met de hulp van een man te midden van een burn-out en een blinde archivaris.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Adieu les cons is de nieuwe bioscoophit uit Frankrijk; een komische drama van Albert Dupontel (Au revoir La-Haute) met Virginie Efira (Benetta, Dix Pour Cent) in de hoofdrol.

De 43-jarige Suze Trappet (Virginie Efira) krijgt te horen dat ze ernstig ziek is, waarna ze besluit op zoek te gaan naar de zoon die ze als tiener heeft moeten opgeven. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze monsieur Cuchas (Albert Dupontel), een vijftiger die met een burn-out kampt. Ook de blinde archivaris Blin (Nicolas Marié) gaat met hen op pad. Met z'n drieën beginnen ze aan een spectaculaire, onwaarschijnlijke zoektocht. Adieu les cons won zeven Césars (Franse Oscars) waaronder Beste Film en was de openingsfilm van het Franse filmfestival Tapis Rouge.

Productiemaatschappij: ADCB Films (co-production), Canal+ (participation), Centre National du Cinéma et de l'Image Animée (in, Ciné+ (participation), Entourage Pictures (participation), France 2 Cinéma (co-production), France Télévisions (participation), Gaumont (co-production), La Région Île-de-France (support), Mikros Image (in association with)

Cast & Regisseur

Virginie Efira

Suze Trappet
Albert Dupontel

Jean-Baptiste Cuchas
Terry Gilliam

Le chasseur publicité
Nicolas Marié

Serge Blin
Bouli Lanners

Le médecin de Suze