compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Allen Tegen Allen

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDiscriminatieAudiodescriptie beschikbaar

Pitch

In Allen Tegen Allen wordt het Nederlandse Fascisme ontleed, een onbekende geschiedenis van voortdurende ruzies, intrige, scheuringen en fusies; talloze kleine führers met grote ego’s en weinig zelfinzicht probeerden zichzelf ten koste van iedereen en elkaar tot Rijksleider van Nederland op te werpen.
Delen op facebook
Allen Tegen Allen
Nederlandse première: 1-10-2020
Nederland, 2019, 104 min,

Bekijk bij:

Cinemember

Allen Tegen Allen trailer en bijzonderheden

De film bezoekt vele Nederlandse curieuze plekken zoals een kerk in Limburg vol marmer van Mussolini en een camping met Poolse Seizoenarbeiders in Lunteren, waar voorheen partijbijeenkomsten van de NSB plaatsvonden.

Verschillende mensen komen in beeld die zich op verschillende manieren met deze geschiedenis bezighouden, van historici die fascistische curiosa verzamelen tot filosofen die hun hoofd breken over dit onderwerp.

Aan de hand van veel nooit eerder vertoond archiefmateriaal tonen deels geschiedenis, deels essay: de film toont een mechanisme waarin nationalistische gevoelens kunnen radicaliseren.

Trailer van Allen Tegen AllenBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Allen Tegen Allenhttps://i1.ytimg.com/vi/up90Q0xxS4E/hqdefault.jpg2020-08-24
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Luuk Bouwman maakte eerder "Dick Verdult: It Is True But Not Here" (2017), "De Bond tegen vloeken" (2015) en "Het nieuwe westen" (2006), die laatste ging over een gedesillusioneerde Pim-Fortuyn-aanhanger.

Allen Tegen Allen - Bioscopen, Tijden & Tickets

Allen Tegen Allen in de bioscoop

Wil je Allen Tegen Allen zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

Het Nederlandse fascisme onder de loep. Was het fascisme een eenmalig historisch verschijnsel of is het iets van alle tijden?Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Wat is een fascist? Was het fascisme een eenmalig historisch verschijnsel of is het iets van alle tijden, een bepaalde mentaliteit, het rotzakje in de mens? Allen Tegen Allen onderzoekt deze vraag die historici nog altijd bezighoudt aan de hand van het vooroorlogse fascisme in Nederland.

Wat is een fascist? Was het fascisme een eenmalig historisch verschijnsel of is het iets van alle tijden, een bepaalde mentaliteit, het rotzakje in de mens? Allen Tegen Allen onderzoekt deze vraag die historici nog altijd bezighoudt aan de hand van het vooroorlogse fascisme in Nederland. Het Nederlandse Fascisme is een onbekende geschiedenis van voortdurende ruzies, intrige, scheuringen en fusies; talloze kleine führers met grote ego’s en weinig zelfinzicht probeerden zichzelf ten koste van iedereen en elkaar tot Rijksleider van Nederland op te werpen. De film volgt een spoor van ‘dader-erfgoed’ en vliegt daarvoor met de camera over Nederland. We zien curieuze plekken zoals een kerk in Limburg vol marmer van Mussolini en een camping met Poolse Seizoenarbeiders in Lunteren, waar voorheen partijbijeenkomsten van de NSB plaatsvonden. En we treffen mensen die zich op verschillende manieren met deze geschiedenis bezighouden, van historici die fascistische curiosa verzamelen tot filosofen die hun hoofd breken over dit onderwerp. Allen Tegen Allen is een archeologie van het vroege fascisme in Nederland. Jarenlange research leverde veel nooit eerder vertoond archiefmateriaal. Deels geschiedenis, deels essay, schetst de film een mechanisme waarin nationalistische gevoelens kunnen radicaliseren.

Productiemaatschappij: Doc.Eye Film (Nederland)

Cast & Regisseur