compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU

Allen Tegen Allen

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDiscriminatieAudiodescriptie beschikbaar

Pitch

Wat is een fascist? Was het fascisme een eenmalig historisch verschijnsel of is het iets van alle tijden, een bepaalde mentaliteit, het rotzakje in de mens? Allen Tegen Allen onderzoekt deze vraag die historici nog altijd bezighoudt aan de hand van het vooroorlogse fascisme in Nederland.
Delen op facebook
Allen Tegen Allen
Nederlandse première: 30-4-2020
Nederland, 2019, 104 min,

Allen Tegen Allen trailer

Trailer van Allen Tegen AllenBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Allen Tegen Allenhttps://i1.ytimg.com/vi/kA_UbGP0PjI/hqdefault.jpg2019-12-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Allen Tegen Allen - Bioscopen, Tijden & Tickets

Allen Tegen Allen in de bioscoop

Synopsis distributeur

Wat is een fascist? Was het fascisme een eenmalig historisch verschijnsel of is het iets van alle tijden, een bepaalde mentaliteit, het rotzakje in de mens? Allen Tegen Allen onderzoekt deze vraag die historici nog altijd bezighoudt aan de hand van het vooroorlogse fascisme in Nederland. Het Nederlandse Fascisme is een onbekende geschiedenis van voortdurende ruzies, intrige, scheuringen en fusies; talloze kleine führers met grote ego’s en weinig zelfinzicht probeerden zichzelf ten koste van iedereen en elkaar tot Rijksleider van Nederland op te werpen. De film volgt een spoor van ‘dader-erfgoed’ en vliegt daarvoor met de camera over Nederland. We zien curieuze plekken zoals een kerk in Limburg vol marmer van Mussolini en een camping met Poolse Seizoenarbeiders in Lunteren, waar voorheen partijbijeenkomsten van de NSB plaatsvonden. En we treffen mensen die zich op verschillende manieren met deze geschiedenis bezighouden, van historici die fascistische curiosa verzamelen tot filosofen die hun hoofd breken over dit onderwerp. Allen Tegen Allen is een archeologie van het vroege fascisme in Nederland. Jarenlange research leverde veel nooit eerder vertoond archiefmateriaal. Deels geschiedenis, deels essay, schetst de film een mechanisme waarin nationalistische gevoelens kunnen radicaliseren.

Productiemaatschappij: Doc.Eye Film (Nederland)

Cast & Regisseur