compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Amen.

Amen.

****0
Waardering: 4/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarAngst

Pitch

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stellen twee mannen alles in het werk om Paus Pius XII op de hoogte te brengen van de gruwelen in de concentratiekampen. De eerste is de jonge jezuïet Ricardo Fontana. De tweede heet Kurt Gerstein, een SS-officier in dienst van de nazi's.
Delen op facebook
Amen.
Nederlandse première: 6-2-2003
Frankrijk, 2002, 132 min,

bijzonderheden

Na een kleine schokgolf te hebben veroorzaakt op het Festival van Berlijn, zorgde de affiche van Olivieiro Toscani ook voor ernstige opschudding in Frankrijk.
Bewerking van het roemruchte toneelstuk 'De Plaatsbekleder' uit 1963 van de Duitser Rolf Hochhuth. Daarin beschuldigt hij paus Pius XII van laakbaar gedrag tijdens de Tweede Wereldoorlog. De paus zou volgens Hochhuth belangen hebben in de Duitse oorlogsindustrie en daarom over de Holocaust hebben gezwegen.

Aanloop

Costa-Gavras (Griekenland, 1933) studeerde aan de filmacademie in Frankrijk en maakte zijn debuut met "The Sleeping Car Murder" (1965). Hij brak internationaal door met Z (1969), waarvoor hij een Oscar ontving. Zijn films zijn altijd politiek geladen en daarom niet zelden controversieel, zoals "Hanna K" (1983), waarin hij zijn pro-Palestijnse houding niet onder stoelen of banken steekt.

Amen. - Bioscopen, Tijden & Tickets

Amen. in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: KG Productions, Mediapro Pictures

Cast & Regisseur

Ulrich Tukur

Kurt Gerstein
Mathieu Kassovitz

Riccardo Fontana
Ion Caramitru

Count Fontana
Costa-Gavras

Regisseur
Amen. poster