compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

American Dharma

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van American Dharma

American Dharma filmstill

American Dharma filmstill

Delen op facebook
American Dharma
Nederlandse première: 20-8-2020
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2018, 97 min,

In American Dharma wordt voormalige strateeg van Trump, Steve Bannon, in een soort 'Zomergasten'-stijl interview, doorspekt met film- en media-fragmenten.Interviewer Errol Morris interviewt Bannon in 2018 over hij de krankzinnige overwinning bewerkstelligde, maar Bannon wil een revolutie te ontketenen in de Verenigde Staten.

American Dharma trailer en bijzonderheden

Met fragmenten van The Searchers (1956), The Bridge on the River Kwai (1957) en "Generation Zero" (2010).

Trailer van American DharmaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film American Dharmahttps://i1.ytimg.com/vi/JYf6lnjxWxI/hqdefault.jpg2020-08-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur en interviewer Errol Morris won eerder een Oscar voor zijn documentaire "The Fog of War: Eleven Lessons from the Life of Robert S. McNamara" (2003).

American Dharma - Bioscopen, Tijden & Tickets

American Dharma in de bioscoop

Wil je American Dharma zien? Koop of huur de film hier:Voormalige strateeg van Trump, Steve Bannon, wordt in een soort 'Zomergasten'-stijl geïnterviewd aan de hand van film- en media-fragmenten door Errol Morris.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In American Dharma neemt alt-right-kopstuk Steve Bannon, voormalige hoofdstrateeg van Trumps regering, leider van diens presidentiële campagne en tot voor kort hoogste baas bij de rechts-conservatieve nieuwssite Breitbart News, plaats tegenover filmmaker Errol Morris voor een uitvoerig vraaggesprek. Morris is kritisch, maar vermijdt als interviewer de directe aanval.

In American Dharma neemt alt-right-kopstuk Steve Bannon, voormalige hoofdstrateeg van Trumps regering, leider van diens presidentiële campagne en tot voor kort hoogste baas bij de rechts-conservatieve nieuwssite Breitbart News, plaats tegenover filmmaker Errol Morris voor een uitvoerig vraaggesprek. Morris is kritisch, maar vermijdt als interviewer de directe aanval. Errol Morris neemt een aantal van Bannons lievelingsfilms, waaronder Twelve O'Clock High, The Searchers en Chimes at Midnight, als uitgangspunt om Bannon om zijn kijk op de wereld en zijn gevoelens over Trump uit de doeken te laten doen. De film geeft inzicht in hoe Bannon zich vanuit de ‘hardcore Democratische familie’ waarin hij werd geboren ontwikkelde tot alt-right-kopstuk, in de ideeën die hem vormden, en in zijn rol in Trumps verkiezing tot president. Morris faciliteert een grote openheid bij Steve Bannon. Gestaag ontvouwt zich Bannons invloedrijke ideologie – eentje die Morris schrik aanjaagt: 'I'm scared of you guys, I really am.' Morris zelf bestempelde American Dharma als horrorfilm, met in de hoofdrol een fascinerende slechterik, te gevaarlijk om te negeren.

Productiemaatschappij: Fourth Floor Productions, Maje Productions, Moxie Pictures, Storyteller Productions

Cast & Regisseur

Steve Bannon

Self (as Stephen K. Bannon)
Bill Clinton

Self (archive footage)
Hillary Rodham Clinton

Self (archive footage)
Donald Trump

Self (archive footage)
Errol Morris

Regisseur
American Dharma poster