compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Ascent

****0
Waardering: 4/5
Voor alle leeftijden

Pitch van Ascent

Ascent filmstill

Ascent filmstill

Delen op facebook
Ascent
Nederlandse première: 18-5-2017
Japan, Nederland, 2016, 80 min,

De berg Fuji is een berg met vele gezichten. In deze film zien we hoe een vrouw de foto's krijgt opgestuurd. Daarin is te zien hoe haar overleden man de berg beklimt. De foto's maken bij de vrouw herinneringen en reflecties los.

Bekijk bij:

Amazon Prime Video

Ascent trailer en bijzonderheden

Deze film is opgebouwd uit maar liefst uit 4500 foto's, allen gemonteerd in zeer specifiek ritme.

Trailer van AscentBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Ascenthttps://i1.ytimg.com/vi/mJpjTL3XAmQ/hqdefault.jpg2017-03-29
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Fiona Tan maakt vooral video-installaties maar maakte in 2015 de film History's Future.

Ascent - Bioscopen, Tijden & Tickets

Ascent in de bioscoop

Wil je Ascent zien? Koop of huur de film hier:


Amazon Prime Video

De berg Fuji is een berg met vele gezichten. In deze film, opgebouwd uit 4500 foto's, zien we hoe een vrouw de foto's krijgt opgestuurd. Daarin is te zien hoe haar overleden man de berg beklimt. Van Fiona Tan.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Ascent is een unieke film: een pure, esthetische, hypnotiserende filmervaring rondom de heilige berg Fuji; over de mens, het boeddhistische levensgevoel en Japanse mythen en tradities.

Geen berg is zo vaak gefotografeerd als de Japanse Mount Fuji. Ze wordt vereerd als een God, is zowel icoon als cliché. In haar massieve onveranderlijkheid is de berg visueel overweldigend. Er zijn weinig bergen in de wereld die de mythische status van Mount Fuji benaderen. Ze vormde inspiratie voor de beroemde prenten van Hokusai en speelde een prominente rol in Godzilla. Vierduizend unieke foto’s die in de afgelopen anderhalve eeuw van Mount Fuji zijn gemaakt vormen het uitgangspunt van het prachtige, meditatieve filmessay Ascent van de wereldvermaarde Indonesisch-Nederlandse kunstenaar Fiona Tan. Ascent is een film als geen ander. Een pure, esthetische, hypnotiserende ervaring. In de film ontvangt Mary een pakket met daarin brieven en foto’s van haar overleden partner Hiroshi. Daarin vertelt hij over zijn beklimming van Mount Fuji. Zijn verhaal en de foto’s maken een stroom van gedachten en associaties bij Mary los. Zo vormt de berg de aanleiding voor een reeks bespiegelingen over het leven, de tegenstelling tussen natuur en cultuur, traditie en vergankelijkheid, over film en fotografie. De film is visueel overweldigend als de berg zelf. Tan brengt ons in een trance door het precieze ritme van de beelden en de rake observaties over kunst en leven. Een toestand waarvan je het liefst wilt dat deze niet meer stopt. Een klein meesterwerk.

Productiemaatschappij: Antithesis Films

Cast & Regisseur

Nieuws over Ascent