compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Ascent

Ascent

****0
Waardering: 4/5
Voor alle leeftijden

drama, filmhuis

Pitch van Ascent
Ascent filmstill
Ascent filmstill
Delen op facebook
Ascent
Nederlandse première: 18-5-2017
Japan, Nederland, 2016, 80 min,
De berg Fuji is een berg met vele gezichten. In deze film zien we hoe een vrouw de foto's krijgt opgestuurd. Daarin is te zien hoe haar overleden man de berg beklimt. De foto's maken bij de vrouw herinneringen en reflecties los.
trailer en bijzonderheden over Ascent
Deze film is opgebouwd uit maar liefst uit 4500 foto's, allen gemonteerd in zeer specifiek ritme.
Aanloop van Ascent
Regisseur Fiona Tan maakt vooral video-installaties maar maakte in 2015 de film History's Future.
BioscoopAgenda van Ascent

Ascent in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Ascent zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De berg Fuji is een berg met vele gezichten. In deze film, opgebouwd uit 4500 foto's, zien we hoe een vrouw de foto's krijgt opgestuurd. Daarin is te zien hoe haar overleden man de berg beklimt. Van Fiona Tan.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Ascent is een unieke film: een pure, esthetische, hypnotiserende filmervaring rondom de heilige berg Fuji; over de mens, het boeddhistische levensgevoel en Japanse mythen en tradities.

Geen berg is zo vaak gefotografeerd als de Japanse Mount Fuji. Ze wordt vereerd als een God, is zowel icoon als cliché. In haar massieve onveranderlijkheid is de berg visueel overweldigend. Er zijn weinig bergen in de wereld die de mythische status van Mount Fuji benaderen. Ze vormde inspiratie voor de beroemde prenten van Hokusai en speelde een prominente rol in Godzilla. Vierduizend unieke foto’s die in de afgelopen anderhalve eeuw van Mount Fuji zijn gemaakt vormen het uitgangspunt van het prachtige, meditatieve filmessay Ascent van de wereldvermaarde Indonesisch-Nederlandse kunstenaar Fiona Tan. Ascent is een film als geen ander. Een pure, esthetische, hypnotiserende ervaring. In de film ontvangt Mary een pakket met daarin brieven en foto’s van haar overleden partner Hiroshi. Daarin vertelt hij over zijn beklimming van Mount Fuji. Zijn verhaal en de foto’s maken een stroom van gedachten en associaties bij Mary los. Zo vormt de berg de aanleiding voor een reeks bespiegelingen over het leven, de tegenstelling tussen natuur en cultuur, traditie en vergankelijkheid, over film en fotografie. De film is visueel overweldigend als de berg zelf. Tan brengt ons in een trance door het precieze ritme van de beelden en de rake observaties over kunst en leven. Een toestand waarvan je het liefst wilt dat deze niet meer stopt. Een klein meesterwerk.