compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 19-11 t/m 25-11
Film van de week!
MENU

Asfour Stah

***1/20
Waardering: 3.5/5

Pitch

Halfaouine is een volkswijk in Tunis, waar de vrouwen een afgezonderd bestaan leiden. Vanaf een plat dak bekijkt een kind de wereld van de druk bewegende volwassenen: een menigte kleurrijke personages wekt zijn verwondering. Hij gaat fantaseren wat die volwassenen zoal zou kunnen bewegen.
Delen op facebook
Asfour Stah
Frankrijk, Tunesië, 1990, 98 min,

bijzonderheden

Een intiem portret van een samenleving waarin de vrouwen ogenschijnlijk onderworpen leven, maar uiteindelijk het spel bepalen en de mannen bespotten. Een merkwaardig en pikant contrast tussen strenge religie en de alom aanwezige erotiek.
Halfaouine is een adequaat portret van het verborgen leven van veel Moslimvrouwen en levert commentaar op de strenge scheiding tussen de seksen. De film bevat een politieke boodschap, die de oorzaak is van de censuur die de film een tijd lang trof.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Na de documentaires "Camera d'Arabe" en "Camera d'Afrique" debuteerde regisseur Férid Boughedir (Tunesië, 1944) met deze speelfilm. Hij maakte later ook Un été à La Goulette (1995).

Asfour Stah - Bioscopen, Tijden & Tickets

Asfour Stah in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Asfour Stah zien? Koop of huur de film hier:Coming-of-age-verhaal van een 13-jarige jongen die de leeftijd heeft om tot de wereld van de mannen toe te treden. Hij aarzelt.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Cinétéléfilms, France Media, Scarabée Films