compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Atlantique

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Atlantique

Traore (Souleiman)

Traore (Souleiman)

Delen op facebook
Atlantique
Nederlandse première: 13-2-2020
België, Frankrijk, Senegal, 2019, 105 min,

In de magisch realistische Atlantique zijn Ada en Souleiman verliefd. Hun toekomst ligt echter vast door keuzes van hun ouders. Ada wordt uitgehuwelijkt. Souleiman is naar de stad gestuurd om geld te verdienen, maar krijgt al drie maanden geen loon. Hij besluit het oceaan over e steken in een bootje samen met wat andere jongeren. Dan gebeuren er vreemde dingen tijdens het huwelijksfeest van Ada.

Bekijk bij:

Cinemember

Atlantique trailer en bijzonderheden

Vaak gelauwerde film die bijvoorbeeld de grote juryprijs van Cannes ontving (2019). Regisseur Mati Diop werd meteen ook de eerste zwarte filmbakster die tijdens de competitie in Cannes mee deed.

Trailer van AtlantiqueBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Atlantiquehttps://i1.ytimg.com/vi/SxXYz5QATfo/hqdefault.jpg2019-12-04
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Mati Diop is vooral bekend als actrice in films als 35 rhums (2008) en Simon Killer (2012),

Atlantique - Bioscopen, Tijden & Tickets

Atlantique in de bioscoop

Wil je Atlantique zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

Ada en Souleiman zijn verliefd, maar hun toekomst ligt vast door keuzes van hun ouders. Ada wordt uitgehuwelijkt. Souleiman waagt het om per boot het oceaan over te steken. Dan gebeuren er vreemde dingen tijdens het huwelijksfeest van Ada.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In een voorstad van het Senegalese Dakar lijkt de jonge liefde tussen Ada en Souleiman zonder zorgen. Maar achter de sluier van verliefdheid gaat een sombere toekomst schuil. Ada staat op het punt met een andere man te trouwen, van wie ze niet houdt. En Souleiman besluit met een groep bouwvakkers, die al maanden geen loon heeft ontvangen, het land via de oceaan te verlaten op zoek naar een betere toekomst. Een aantal dagen na het vertrek van de jongens verstoort een plotselinge brand het huwelijksfeest van Ada en de meisjes uit de buurt worden door een mysterieuze koorts bevangen. Issa, een jonge politieman, gaat op onderzoek uit. Atlantique was de eerste film van een zwarte vrouwelijke filmmaker die werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes, en is de Senegalese Oscarinzending. Atlantique is het speelfilmdebuut van regisseur Mati Diop. Een betoverende film over opgroeien, eerste liefdes en loslaten. De film ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar hij de Grand Prix in de wacht sleepte.

Productiemaatschappij: Cinekap, Frakas Productions, Les Films du Bal

Cast & Regisseur