compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 30 25-7 t/m 31-7
Film van de week!
MENU

Ava (2017)

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeks

Pitch van Ava (2017)

Noée Abita (Ava) en Juan Cano (Juan)

Noée Abita (Ava) en Juan Cano (Juan)

Delen op facebook
Ava (2017)
Nederlandse première: 22-2-2018
Frankrijk, 2017, 105 min,

De 13-jarige Ava krijgt te horen dat haar oogziekte haar sneller blind zal maken dan verwacht. Aan de zonnige Atlantische kust van Frankrijk probeert ze alles uit de zomer te halen.

Ava (2017) trailer en bijzonderheden

Noée Abita, de actrice die de 13-jarige Ava speelt, was 18 jaar oud tijdens de filmopnames.

Trailer van Ava (2017)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Ava (2017)https://i1.ytimg.com/vi/PHIkdoMzr_o/hqdefault.jpg2018-02-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Dit is de eerste speelfilm van regisseur Léa Mysius.

Ava (2017) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Ava (2017) in de bioscoop

Wil je Ava (2017) zien? Koop of huur de film hier:



In dit speelfilmdebuut van regisseuse Léa Mysius krijgt de 13-jarige Ava, die een oogziekte heeft, te horen dat ze sneller blind zal worden dan verwacht. Ze besluit haar leven met beide handen aan te pakken en alles uit haar zomer aan de Franse Atlantische kust te halen.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De protagonist Ava, een 13 jarig meisje, krijgt tijdens haar vakantie te horen dat ze in korte termijn blind zal worden. Haar moeder doet alsof er niets aan de hand is. Samen met haar nieuwe vriend wil ze juist alles uit de zomer halen. Ava gaat op haar eigen manier met het nieuws om en sluit een innige vriendschap met een jonge, aantrekkelijke Spanjaard die zo zijn eigen problemen heeft. Samen met zijn hond ontvluchten ze op een gestolen motor het alledaagse leven met alle gevolgen van dien.
De film, geschoten op 35 mm. toont het, soms letterlijke, gevecht van een rebelse adolescent tegen haar omgeving.
Léa Mysius heeft als scenarist meerdere prijzen ontvangen en heeft meegeschreven aan het scenario van de openingsfilm Les fantômes d'Ismaël van het Festival de Cannes 2017. Daarnaast heeft ze op deze 70ste editie van het festival de Society of Dramatic Authors and Composers Prize gewonnen voor Ava.

Productiemaatschappij: Arte France, Arte France Cinéma, Canal+, Centre National de la Cinématographie (CNC), Ciné@, Cinémage 11, Département des Landes, F Comme Film, Région Nouvelle-Aquitaine, Trois Brigands Productions

Cast & Regisseur