compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU

Bacurau

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Bacurau

Udo Kier (Michael)

Udo Kier (Michael)

Delen op facebook
Bacurau
Nederlandse première: 2-7-2020
Brazilië, Frankrijk, 2019, 130 min,

Bacarau is het matriarchale dorp waar Teresa werd geboren en waar ze naar toe reist wanneer haar grootmoeder overlijdt. Teresa ontdekt dat ze in een Brazilië terecht is gekomen van de nabije toekomst. Een aaneenrijging van sinistere gebeurtenissen vinden plaats en Teresa ziet zich genoodzaakt om het dorp te mobiliseren.

Bekijk bij:

CinemembermeJane

Bacurau trailer en bijzonderheden

Het dorpje Barra stond model voor het fictieve dorpje Bacarau, de 80 inwoners van het dorp figureren bijna allemaal in de film. Udo Kier werd zeer emotioneel tijdens de première van de film in Cannes.

Trailer van BacurauBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Bacurauhttps://i1.ytimg.com/vi/aXJnJSJiaS8/hqdefault.jpg2020-05-27
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Kleber Mendonça Filho maakt voor het eerst een film in co-regie samen met Juliano Dornelles, die in de eerdere film van Mendonça Filho Aquarius (2016), de art director was.
Oudgedienden Udo Kier — Blade (1998) en Shadow of the Vampire (2000) — en Sonia Braga — Kiss of the Spider Woman (1985) en Aquarius (2016) — hebben bijrollen in deze film. Barbara Colin is bekend van No coração do mundo (2019) en Aquarius (2016). Thomas Aquino is bekend van Praia do Futuro (2014).

Bacurau - Bioscopen, Tijden & Tickets

Bacurau in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Bacurau zien? Koop of huur de film hier:


meJane Cinemember

Teresa reist voor het overlijden van haar oma, naar haar geboortedorp. Ze belandt in een nabije toekomst van haar matriarchale dorp waar een opeenvolging van sinistere gebeurtenissen plaats vinden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Na de dood van haar oma Carmelita, keert kleindochter Teresa voor de begrafenis terug naar het geboortedorp Bacurau in het afgelegen droge Noord Oosten van Brazilië. De lokale bewoners vormen een hechte en kleurrijke gemeenschap. Als ze er achter komen dat hun woonplaats is verdwenen van alle navigatiesystemen en ook de telefoonverbindingen niet meer werken, ontstaat er veel onrust. Het blijkt de voorbode van vreemde gebeurtenissen, bedoeld om onder de radar te blijven.

Productiemaatschappij: Arte France Cinéma, CinemaScópio Produções, SBS Films, Símio Filmes (co-production)

Cast & Regisseur

Udo Kier

Michael
Barbara Colen

Teresa (as Bárbara Colen)
Sonia Braga

Domingas (as Sonia Braga)
Thomas Aquino

Pacote / Acácio
Karine Teles

Forasteira