compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
Film van de week!
MENU

Baghdad Messi

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Baghdad Messi

Baghdad Messi filmstill

Baghdad Messi filmstill

Delen op facebook
Baghdad Messi
Nederlandse première: 3-8-2023
België, 2023, 84 min,

In Baghdad Messi leeft de tienjarige Hamoudi voor het voetbal in Bagdad, 2009. Tijdens een wedstrijd met vrienden wordt zijn dorp aangevallen. De jongen verliest een been en zijn droom om profspeler te worden. Ondanks het schuldgevoel van zijn ouders en zijn onvermogen om te spelen, probeert Hamoudi zijn passie voor voetbal levend te houden in dit door oorlog verscheurde land.

Bekijk bij:

meJane

Baghdad Messi trailer en bijzonderheden

De film werd genomineerd voor Beste Film en Beste Camerawerk tijdens het Film Festival Oostende 2023.
De film is een bewerking van de vaak gelauwerde korte film van regisseur Sahim Omar Kalifa met dezelfde titel

Trailer van Baghdad MessiBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Baghdad Messihttps://i1.ytimg.com/vi/-9otZFc1I5M/hqdefault.jpg2023-06-15
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Sahim Omar Kalifa is een Belgisch-Koerdische filmmaker die vanuit België werkt en al meer dan 96 filmprijzen heeft gewonnen voor zijn korte films, eerder maakte hij de speelfilm Zagros (2017).

Baghdad Messi - Bioscopen, Tijden & Tickets

Baghdad Messi in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Baghdad Messi zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Een 10-jarige jongen met een verlammende blessure - in de door oorlog verscheurde Irak - heeft een onblusbare passie voor voetbal.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De getalenteerde Hamoudi (11) leeft voor voetbal en zijn grootste droom is om op een dag net zo goed te zijn als zijn voetbalheld Messi. Wanneer Hamoudi betrokken raakt bij een gruwelijke zelfmoordaanslag wordt hij zwaargewond wakker in het ziekenhuis. Terwijl zijn ouders er alles aan doen om het gezin in veiligheid te brengen, vecht Hamoudi om zijn droom alsnog te kunnen bereiken. Baghdad Messi is de nieuwste film van gelauwerd Belgisch-Koerdisch regisseur Sahim Omar Kalifa (Zagros), gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen. De gelijknamige kortfilm won 60 internationale awards en werd in 2015 geselecteerd voor de Academy Awards.

Productiemaatschappij: 10.80 Films, A Team Productions, Column Film, Mitos Film