compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Bar Bahar

Bar Bahar

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaar

drama, filmhuis

Pitch van Bar Bahar
Delen op facebook
Bar Bahar
Nederlandse première: 4-1-2018
Frankrijk, Israël, 2016, 96 min,
Drie samenwonende, totaal verschillende Palestijnse vrouwen proberen hun weg te vinden in Tel Aviv, op het snijvlak van traditie en moderniteit.
Bar Bahar trailer en bijzonderheden
Regisseuse Maysaloun Hamoud is de eerste Palestijn in zeventig jaar die een fatwa over zich kreeg afgeroepen vanwege de manier waarop ze de islam in beeld brengt.
Aanloop
Dit is de eerste lange film onder regie van Maysaloun Hamoud.
Bar Bahar - Bioscopen, Tijden & Tickets

Bar Bahar in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Bar Bahar zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Drie samenwonende, totaal verschillende Palestijnse vrouwen proberen hun weg te vinden in Tel Aviv. De eerste is een carrièrevrouw, de tweede een christelijke, lesbische diskjockey en de derde een vrome, hoofddoekdragende moslima.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen


Synopsis distributeur
Portret van drie Palestijnse vrouwen die in het dagelijks leven hun weg moeten zien te vinden tussen enerzijds het beklemmende, religieuze karakter van de maatschappij en anderzijds het vrijzinnige karakter van een metropool als Tel Aviv, waar ze wonen.

Bar Bahar is een intrigerend, vrouwelijk portret van de cultuurclash die dagelijks plaatsvindt in de straten van de Israëlische stad Tel Aviv. Centraal staan Leila, Salma en Noor, drie vrouwen die een appartement delen. De eerste is een kettingrokende, vrijgevochten advocate, de tweede een christelijke, lesbische dj en de derde een vrome, brave moslima die nog voor haar huwelijk al onderdrukt wordt door haar toekomstige man. Hamoud confronteert haar hoofdpersonages met de beperkingen en vooroordelen van de conservatieve, religieuze samenleving waarin ze zijn opgegroeid, maar stelt hen nooit voor als slachtoffers. De kracht van de film is dat Hamoud de voor de hand liggende paden weet te vermijden, en in de plaats daarvan samen met haar personages onderzoekt welke ontsnappingsmogelijkheden er zijn - als die er al zijn. Het nachtleven in Tel Aviv is daar één van. De stad aan de mediterrane kust is net zo goed één van de hoofdrolspelers in Bar Bahar. En Hamoud brengt de stad in al haar veelzijdigheid in beeld. Het is een land van Oz voor jonge mensen die de beklemmende samenleving van het platteland willen ontvluchten. Hamoud schuwt de sex, drugs & rock-n-roll niet.