compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 20-1 t/m 26-1
Film van de week!
MENU

Bar Bahar

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar

Pitch van Bar Bahar

Delen op facebook
Bar Bahar
Nederlandse première: 4-1-2018
Frankrijk, Israël, 2016, 96 min,

Drie samenwonende, totaal verschillende Palestijnse vrouwen proberen hun weg te vinden in Tel Aviv, op het snijvlak van traditie en moderniteit.

Bekijk bij:

Cinemember

Bar Bahar trailer en bijzonderheden

Regisseuse Maysaloun Hamoud is de eerste Palestijn in zeventig jaar die een fatwa over zich kreeg afgeroepen vanwege de manier waarop ze de islam in beeld brengt.

Trailer van Bar BaharBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Bar Baharhttps://i1.ytimg.com/vi/F8N0eC_NjEQ/hqdefault.jpg2017-07-17
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Dit is de eerste lange film onder regie van Maysaloun Hamoud.

Bar Bahar - Bioscopen, Tijden & Tickets

Bar Bahar in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Portret van drie Palestijnse vrouwen die in het dagelijks leven hun weg moeten zien te vinden tussen enerzijds het beklemmende, religieuze karakter van de maatschappij en anderzijds het vrijzinnige karakter van een metropool als Tel Aviv, waar ze wonen.

Bar Bahar is een intrigerend, vrouwelijk portret van de cultuurclash die dagelijks plaatsvindt in de straten van de Israëlische stad Tel Aviv. Centraal staan Leila, Salma en Noor, drie vrouwen die een appartement delen. De eerste is een kettingrokende, vrijgevochten advocate, de tweede een christelijke, lesbische dj en de derde een vrome, brave moslima die nog voor haar huwelijk al onderdrukt wordt door haar toekomstige man. Hamoud confronteert haar hoofdpersonages met de beperkingen en vooroordelen van de conservatieve, religieuze samenleving waarin ze zijn opgegroeid, maar stelt hen nooit voor als slachtoffers. De kracht van de film is dat Hamoud de voor de hand liggende paden weet te vermijden, en in de plaats daarvan samen met haar personages onderzoekt welke ontsnappingsmogelijkheden er zijn - als die er al zijn. Het nachtleven in Tel Aviv is daar één van. De stad aan de mediterrane kust is net zo goed één van de hoofdrolspelers in Bar Bahar. En Hamoud brengt de stad in al haar veelzijdigheid in beeld. Het is een land van Oz voor jonge mensen die de beklemmende samenleving van het platteland willen ontvluchten. Hamoud schuwt de sex, drugs & rock-n-roll niet.

Productiemaatschappij: BIM Distribuzione, Channel 10, DBG / deux beaux garçons, En Compagnie Des Lamas, Israel Film Council, Israel Lottery Council for Culture and Art, Paname Distribution, Storytelling Media, Vendetta Films, Yes

Cast & Regisseur