compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Bar Bahar > Detailinformatie

Bar Bahar

***1/20
Waardering: 3.5/5

Detailinformatie over de film Bar Bahar

Niet voor personen jonger dan 16 jaar

drama, filmhuis

Meer info voor de echte fans

Met

Mouna Hawa
Mouna Hawa
Leila Bakhr
Eyad Sheety
Eyad Sheety
Mahmoud - Noor's father
Mahmoud Shalabi
Mahmoud Shalabi
Ziad Hamdi
Khawlah Hag-Debsy
Khawlah Hag-Debsy
Salma's mother
Nisrin Abou-Hanna
Nisrin Abou-Hanna
Nour's mother
Miri Abu
Miri Abu
Landlady
Elias Assadi
Elias Assadi
Elias's Father

Ook met

Ali Assadi (First Match - Jamil), Ashlam Canaan (Dounia), Afaf Danien (Aunt), Aiman Daw (Saleh), Nahed Hamed (Ziad's sister), Sobhi Hosari (Second match - Elias), Rojeh Khleif (Yasser), Amir Khoury (George - Salma's brother), Yasmin Makhloof (Elias's Mother), Firas Nassar (Rabia), Meitar Paz (Party guest), Samar Qupty (Rafif), Bashar Salameh (Imad), Riyad Sliman (Qais), Shir Sterenberg (Bartender)

Production
design

Kostuums

Muziek

Productie-
maatschap-
pijen

BIM Distribuzione, Channel 10, DBG / deux beaux garçons, En Compagnie Des Lamas, Israel Film Council, Israel Lottery Council for Culture and Art, Paname Distribution, Storytelling Media, Vendetta Films, Yes
Synopsis distributeur
Portret van drie Palestijnse vrouwen die in het dagelijks leven hun weg moeten zien te vinden tussen enerzijds het beklemmende, religieuze karakter van de maatschappij en anderzijds het vrijzinnige karakter van een metropool als Tel Aviv, waar ze wonen.

Bar Bahar is een intrigerend, vrouwelijk portret van de cultuurclash die dagelijks plaatsvindt in de straten van de Israëlische stad Tel Aviv. Centraal staan Leila, Salma en Noor, drie vrouwen die een appartement delen. De eerste is een kettingrokende, vrijgevochten advocate, de tweede een christelijke, lesbische dj en de derde een vrome, brave moslima die nog voor haar huwelijk al onderdrukt wordt door haar toekomstige man. Hamoud confronteert haar hoofdpersonages met de beperkingen en vooroordelen van de conservatieve, religieuze samenleving waarin ze zijn opgegroeid, maar stelt hen nooit voor als slachtoffers. De kracht van de film is dat Hamoud de voor de hand liggende paden weet te vermijden, en in de plaats daarvan samen met haar personages onderzoekt welke ontsnappingsmogelijkheden er zijn - als die er al zijn. Het nachtleven in Tel Aviv is daar één van. De stad aan de mediterrane kust is net zo goed één van de hoofdrolspelers in Bar Bahar. En Hamoud brengt de stad in al haar veelzijdigheid in beeld. Het is een land van Oz voor jonge mensen die de beklemmende samenleving van het platteland willen ontvluchten. Hamoud schuwt de sex, drugs & rock-n-roll niet.