compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

Beat

***1/20
Waardering: 3.5/5

Pitch

De 26-jarige <i>urban professional</i> Peter werkt bij een marketingbedrijf. Zijn carrière verloopt voorspoedig, hij heeft vrienden en een vriendin. Maar op een dag gaan een paar projecten niet meer zo goed. Zijn baas stuurt hem naar huis en naar de bedrijfsarts. Wat rust en gezond leven zal hem goed doen, maar zonder dat Peter het zelf in de gaten heeft wordt het alleen maar erger.
Delen op facebook
Beat
Nederlandse première: 8-4-2004
Nederland, 2004, 75 min,

bijzonderheden

Geselecteerd voor het IFFR 2004. Lange, rustige scènes verraden de invloed van de hedendaagse Aziatische cinema. Thematisch maar ook in de vormgeving - lange takes, traag tempo - is 'Beat' geïnspireerd op de films van Ming-liang Tsai. Verbeek is een grote bewonderaar van het werk ("Viva l'amour", The River, The Hole) van de Taiwanese filmmaker.
Voor een habbekrats (€500,=) in de vrije tijd (dus niet op school) gemaakte debuutfilm van David Verbeek, derdejaars student aan de Filmacademie. Rijers werden niet op rails, maar vanaf een bakfiets gedraaid. Hij kwam op het idee voor de film doordat de scenarioschrijver RSI had. Verbeek: 'en via via kenden we nog wat mensen met dit soort ervaringen. Dat zijn ook degenen die je in de film ziet als Peter de internetsite bekijkt. Dat deel van de film is dus documentair.'

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

David Verbeek studeerde film, fotografie en filosofie aan de New School University in New York en volgt de opleiding regie aan de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam.

Recensies van Beat

Beat - Bioscopen, Tijden & Tickets

Beat in de bioscoop

Wil je Beat zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


<i>Urban professional</i> Peter wordt naar huis gestuurd met burnout-verschijnselen. Maar thuis gaat het bepaald niet beter, al begrijpt Peter niet wat er nou eigenlijk mis is.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Pieter van Huystee Film and Television

Cast & Regisseur