compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

Befreite Zone

**000
Waardering: 2/5

Pitch

Midden jaren '90, kleine provinciestad Sässlen, Oost-Duitsland. De successen van de plaatselijke voetbalclub hebben de stad in hogere sferen gebracht. Allerlei verhalen worden verweven met Sässlen en de voetbalclub. Zo zien we Micha en Sylvia dromen van een leven samen. Maar Micha gaat vreemd met Kerstin en Sylvia bedriegt Micha met Ade. Hij is zwart en sterspits bij SV Sässlen. Door zijn goals is het team in de bekerfinale gekomen. Sylvia's vader Rolf komt door de voetbalsuccessen op een lucratief idee: fanartikelen. Hij maakt een vliegende start, die dan bruut ten einde gaat als het grote geld in het spel komt: een onweerstaanbaar aanbod voor Ade uit München.
Delen op facebook
Befreite Zone
Duitsland, 2002, 90 min,

bijzonderheden

Duits gesproken, Engels ondertiteld.
Deze maatschappij-kritische film laat zogenaamde 'de opbloei van het oosten' in Duitsland van een andere kant zien: door de opkomst en verval van een voetbalteam. Duitse All Stars met een boodschap.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Ö-Filmproduktion, Junifilm, Ostdeutscher Rundfunk Brandenburg (ORB), VCC Perfect Pictures, Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF)

Cast & Regisseur

Florian Lukas

Michael 'Micha' Resser
Axel Prahl

Rolf Kubicek
Johanna Klante

Sylvia Kubicek
Befreite Zone poster