compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

Bibó Breviarium

A Bibo Reader

Pitch

Leidraad van de film is het leven van de eigenzinnige Hongaarse politieke denker en filosoof István Bibó. Hij stond als politicus midden in de tragedie van de Hongaarse opstand van 1956 en werd dat jaar tot levenslang veroordeeld. In 1963 kreeg hij gratie.
Delen op facebook
Bibó Breviarium
Hongarije, 2002, 69 min,

bijzonderheden

Citaten begeleiden de beelden, die deels ontleend zijn aan de nalatenschap van Bibó zelf. Zijn geschriften zijn niet alleen politiek, maar ook filosofisch en poëtisch, waardoor ze fraai aansluiten bij de dichterlijke bewerking van de oude beelden. Als een archeoloog graaft Forgács verhalen en betekenissen uit het soms zwaar gehavende amateurmateriaal. Met vaardige hand puzzelt hij de beeldfragmenten aan elkaar tot een onontkoombaar poëtisch essay over de werkelijkheid van zijn land.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De Hongaarse filmer Péter Forgács is een van de grootste meesters in het tot leven brengen van vergeten of nooit goed bekeken filmmateriaal. Vaak weet hij precies de meest verrassende en indringende amateurbeelden op te diepen uit privé-collecties. Vele hoofdstukken uit de dramatische 20ste-eeuwse Hongaarse geschiedenis heeft Forgács al met behulp van vooral amateurmateriaal herschreven. 'Bibò breviarium' voegt daar een fraai en scherp hoofdstuk aan toe. Péter Forgács regisseerde ook "De maalstroom".

Bibó Breviarium - Bioscopen, Tijden & Tickets

Bibó Breviarium in de bioscoop

Wil je Bibó Breviarium zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Leidraad van de film is het leven van de eigenzinnige Hongaarse politieke denker en filosoof István Bibó, die na Hongaarse opstand van 1956 tot levenslang werd veroordeeld.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: For-Creation, Nextreme Film

Cast & Regisseur