compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

Bigger Than James Dean

**1/200
Waardering: 2.3/5

Pitch

Documentaire over fotomodel Christiaan Röllich, die vijf jaar geleden Nederland verliet om het te gaan maken als filmacteur in Hollywood. In een indringend portret wordt zichtbaar hoe ver Christiaan wil gaan om zijn grote droom te verwezenlijken.
Delen op facebook
Bigger Than James Dean
Nederlandse première: 8-1-2004
Nederland, 2003, 52 min,

bijzonderheden

Amsterdam, 1996. De 24-jarige Christiaan Röllich heeft slechts één doel voor ogen: doorbreken als acteur in de Amerikaanse filmwereld. Hij wordt de nieuwe James Dean, voorspelt hij, nee, groter nog. Hij is bereid om er alles voor op te geven, zelfs zijn relatie. Applaus is immers beter dan seks, zo beweert hij. 'Bigger than James Dean' toont het andere gezicht van Hollywood, ver van de rode loper vandaan. Achter de glitter & glamour schuilt een tragische werkelijkheid... Kroms tweede documentaire werd dit jaar genomineerd voor een Gouden Kalf.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Frank Krom, voorheen casting director en regisseur van korte opdracht- en reclamefilms, maakte in 2002 zijn eerste documentaire "Soldaat van Oranje - Revisited", over de totstandkoming van Paul Verhoevens klassieker uit 1977.

Recensies van Bigger Than James Dean

Bigger Than James Dean - Bioscopen, Tijden & Tickets

Bigger Than James Dean in de bioscoop

Wil je Bigger Than James Dean zien? Koop of huur de film hier:Documentaire over fotomodel Christiaan Röllich, die vijf jaar geleden Nederland verliet om het te gaan maken als filmacteur in Hollywood. Hoe Hollywood een gedroomde carrière om zeep hielp.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur