compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Black Narcissus

Black Narcissus

****1/2
Waardering: 4.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweld

drama

Pitch van Black Narcissus
Vijf nonnen stichten het klooster St. Faith op een afgelegen plek in de Himalaya. Zuster Clodagh krijgt de leiding en is gedreven om zichzelf te bewijzen. Een Britse agent in de regio maakt haar echter aan het twijfelen over haar geloof en roeping. Zij begint te verlangen naar het leven in Ierland voordat zij non werd. Zal St. Faith behouden blijven?
Delen op facebook
Black Narcissus
Nederlandse première: 11-10-2007
Groot-Brittannië, 1947, 100 min,
bijzonderheden over Black Narcissus
Een meesterlijk exposé van de spanning tussen ambitie, emotie en Engelse gereserveerdheid in koloniaal India. Het acteerwerk is fantastisch, met name van Kathleen Byron als zuster Ruth. Het is opmerkelijk dat de gehele film niet in India maar in Engeland werd opgenomen. Het was een hele klus om een Indiase sfeer in de studio weer te geven. Kleurachtergronden waren te duur en dus moesten de decors in zwart/wit worden uitgevoerd. Cardiff stelde voor om de decors in te kleuren door er met pastelkrijt overheen te wrijven. Het bleek zo effectief dat mensen zelfs locaties in India herkenden die ze ooit hadden bezocht. De film leverde twee Oscars op, voor art direction en voor de beste kleurcinematografie (1948).
Aanloop van Black Narcissus
Michael Powell schreef onder meer het script van "One of Our Aircraft Is Missing", dat genomineerd werd voor een Oscar. Hij regisseerde ook de film Honeymoon die een Gouden Palm-nominatie ontving.
BioscoopAgenda van Black Narcissus

Black Narcissus in de bioscoop

Wil je Black Narcissus zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Vijf nonnen stichten het klooster St. Faith op een extreem afgelegen plek in de Himalaya. De zusters hebben het er moeilijk en gaan twijfelen. Zal St. Faith behouden blijven?Meer films op DVD / BR

DVD algemeen