compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

Black Narcissus

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweld

Pitch

Vijf nonnen stichten het klooster St. Faith op een afgelegen plek in de Himalaya. Zuster Clodagh krijgt de leiding en is gedreven om zichzelf te bewijzen. Een Britse agent in de regio maakt haar echter aan het twijfelen over haar geloof en roeping. Zij begint te verlangen naar het leven in Ierland voordat zij non werd. Zal St. Faith behouden blijven?
Delen op facebook
Black Narcissus
Nederlandse première: 11-10-2007
Verenigd Koninkrijk, 1947, 100 min,

bijzonderheden

Een meesterlijk exposé van de spanning tussen ambitie, emotie en Engelse gereserveerdheid in koloniaal India. Het acteerwerk is fantastisch, met name van Kathleen Byron als zuster Ruth. Het is opmerkelijk dat de gehele film niet in India maar in Engeland werd opgenomen. Het was een hele klus om een Indiase sfeer in de studio weer te geven. Kleurachtergronden waren te duur en dus moesten de decors in zwart/wit worden uitgevoerd. Cardiff stelde voor om de decors in te kleuren door er met pastelkrijt overheen te wrijven. Het bleek zo effectief dat mensen zelfs locaties in India herkenden die ze ooit hadden bezocht. De film leverde twee Oscars op, voor art direction en voor de beste kleurcinematografie (1948).

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Michael Powell schreef onder meer het script van "One of Our Aircraft Is Missing", dat genomineerd werd voor een Oscar. Hij regisseerde ook de film Honeymoon die een Gouden Palm-nominatie ontving.

Black Narcissus - Bioscopen, Tijden & Tickets

Black Narcissus in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Black Narcissus zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Vijf nonnen stichten het klooster St. Faith op een extreem afgelegen plek in de Himalaya. De zusters hebben het er moeilijk en gaan twijfelen. Zal St. Faith behouden blijven?Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Independent Producers, The Archers, The Rank Organisation Film Productions Ltd.

Cast & Regisseur

Deborah Kerr

Sister Clodagh
Esmond Knight

The Old General
David Farrar

Mr. Dean
Flora Robson

Sister Philippa