compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

Black Tea

Voor alle leeftijden

Pitch van Black Tea

Han Chang (Cal) en Nina Melo (Aya)

Han Chang (Cal) en Nina Melo (Aya)

Delen op facebook
Black Tea
Nederlandse première: 13-6-2024
Frankrijk, Luxemburg, Mauritanië, Taiwan, 2024, 110 min,

In Black Tea zegt Aya - een jonge Ivoriaanse vrouw van begin dertig - nee op haar trouwdag, tot ieders verbazing. Nadat ze naar China is geëmigreerd, werkt ze in een thee-exportwinkel met Cai, een 45-jarige Chinese man. Aya en Cai worden verliefd.

Black Tea trailer en bijzonderheden

Genomineerd voor de Gouden Berlijnse Beer Beste film voor regisseur Abderrahmane Sissako tijdens het Internationaal Filmfestival van Berlijn 2024.

Trailer van Black TeaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Black Teahttps://i1.ytimg.com/vi/cwLUX5ROLJM/hqdefault.jpg2024-04-17
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Abderrahmane Sissako regisseerde eerdver Timbuktu (2014), 8 (2008) en Bamako (2006).

Actrice Ke-Xi Wu was eerder te zien in Redeeming Love (2022), Nina Wu (2019) en The Road to Mandalay (2016).

Hoofdrolspeelster Nina Melo eas eerder te zien in Orpheline (2016) en L'arnacoeur (2010).

Black Tea - Bioscopen, Tijden & Tickets

Black Tea in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Black Tea, de nieuwe film van Abderrahmane Sissako (Timbuktu), is een oogverblindende film over verboden romantiek en de kunst van het theezetten. Op haar trouwdag laat Aya (Nina M�lo), een jonge vrouw uit Ivoorkust, haar aanstaande voor het altaar staan. Ze vlucht naar Guangzhou in China, waar ze werk vindt in de theewinkel van Cai (Han Chang). Hij leert haar alle geheimen van het vak: van de verschillende soorten thee tot de oude tradities van het theezetten. Als Aya en Cai verliefd worden, blijft het verleden ze achtervolgen. Ook wordt de Afrikaanse gemeenschap niet volledig geaccepteerd in China. Aya en Cai vinden een gedeeld verlangen bij elkaar, maar is dat bestand tegen de vooroordelen van hun omgeving?
De wereldpremi�re van Black Tea was op het Internationaal filmfestival van Berlijn, waar de film in de hoofdcompetitie meedong naar de Gouden Beer.

Productiemaatschappij: Archipel 35, ARTE France (participation), Arte France Cinma (co-production), Canal+ (support), Centre national du cinma et de l'image anime (CN, Cin+ (participation), Cinfrance Studios, Cohen Media Group (in association with), Dune Vision, Eurimages (support), Fonsic (support), Gaumont (co-production), House on Fire (co-production), House on Fire International (co-production), Institut Franais (support), Kaohsiung Film Fund (support), L'Aide aux Cinmas du Monde (support), Lux, Ministre de la Culture et de la Francophonie (sup, Orange Studio (participation), Red Lion Sarl (co-production), Red Sea Film Fund (support), Rpublique de Cte d'Ivoire (support), Taiwan Creative Content Agency (TAICCA) (support), Wassakara Productions (co-production)