compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Blanco en blanco

***1/20
Waardering: 3.5/5

White on White

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweld

Pitch van Blanco en blanco

Blanco en blanco filmstill

Blanco en blanco filmstill

Delen op facebook
Blanco en blanco
Nederlandse première: 6-8-2020
Chili, Duitsland, Frankrijk, Spanje, 2019, 100 min,

In Blanco en blanco (Wit op wit) landt een fotograaf in 1895 op de onherbergzame Vuurland, zuiden van Chilé om bruidsfoto's te maken van landeigenaar Mr. Porter, hij raakt bijzonder geïntrigeerd door de aanstaande jonge bruid. Mr. Porter is bezig — net als de anderen landeigenaren — de oorspronkelijke bevolking en natuur uit te roeien om zogenaamd beschaving te brengen. De fotograaf wil de onschuld van de bruid vastleggen, voordat ook dat uitgeroeid wordt. Hij wordt hiervoor gestraft en wordt ingelijfd door de koloniale machten op het eiland.

Blanco en blanco trailer en bijzonderheden

De film is gefilmd in het onherbergzame Vuurland — waar de crew in vissershutjes twee weken lang moest slapen — en de Canarische eilanden, waar de interieurs en enkele buitenopnames zijn geschoten. Het eiland Vuurland is gesplitst in een Argentijnse en een Chileense deel, het Argentijnse deel is inmiddels dichtbevolkt, het Chileense deel bestaat grotendeels uit woestenij.
Belangrijke aspect van de film is dat fotografie in die tijd een langdurig proces was, het nemen van een foto duurde al enkele seconden, een groot contrast met kiekjes nemen met de smartphone.
De blanke 'moderne' kolonisten moorden uiteindelijk de ruim 5000 Selk’nam-indianen uit, en een hoop flora en fauna.
De film won al vele prijzen waaronder drie prijzen tijdens het filmfestival van Venetië 2019, door COVID-19 is de release van de film ondanks deze prijzen rommelig verlopen.

Trailer van Blanco en blancoBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Blanco en blancohttps://i1.ytimg.com/vi/vuDHSsj30jk/hqdefault.jpg2020-07-02
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Théo Court maakte eerder Ocaso (2010), die ook het thema van vergaande macht had.
Producent en nieuwbakken cameraman José Alayón filmde eerder een documentaire en een korte film in de twee voorgaande jaren.
De Chileense acteur Alfredo Castro is één van de meest gerespecteerde acteurs uit Zuid-Amerika en is bekend van "Fuga" (2006), Tony Manero (2008) en Post Mortem (2010).

Recensies van Blanco en blanco

Blanco en blanco - Bioscopen, Tijden & Tickets

Blanco en blanco in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Blanco en blanco zien? Koop of huur de film hier:Een fotograaf raakt bijzonder geïntrigeerd door een aanstaande jonge bruid die uitgehuwelijkt lijkt aan een landeigenaar, die als de anderen bezig zijn de oorspronkelijke bevolking en natuur uit te roeien in een Western-achtige wereld.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Blanco en blanco kreeg van het filmfestival van Venetië zowel de Fipresci-prijs van de Filmkritiek als de Venice Horizons, de prijs voor Beste regie, toegekend

Théo Courts tweede speelfilm is gedraaid op het onherbergzame Vuurland. Een fotograaf trekt erheen om de bruiloft van een machtige landeigenaar vast te leggen. Blanco en blanco is een portret van de ruwe onderwerping van land en mensen: de blanken moorden de Selk’nam-indianen uit, schieten het wild af en menen tegelijkertijd de beschaving te brengen. Théo Court (Ocaso) kreeg van het filmfestival van Venetië zowel de Fipresci-prijs van de Filmkritiek als de Venice Horizons, de prijs voor Beste regie, toegekend.

Productiemaatschappij: El Viaje Films (produced by), El viaje producciones, Kundschafter Filmproduktion, Pomme Hurlante Films, Quijote Films