compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Blaze

Blaze

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

biografie, drama, muziekfilm

Pitch van Blaze
Blaze filmstill
Blaze filmstill
Delen op facebook
Blaze
Nederlandse première: 17-1-2019
Verenigde Staten, 2018, 128 min,
Blaze is de biopic van singer-songwriter Blaze Foley. Hij maakte deel uit van de Texas Outlaw muziekbeweging in de jaren '70. Als redelijk onbekende muzikant was hij de inspiratiebron voor countryartiesten als Willie Nelson en Merle Haggard.
trailer en bijzonderheden over Blaze
Deze film is gebaseerd op 'Living in the Woods in a Tree: Remembering Blaze', de memoires van Foley door Sybil Rosen. Rosen was ook de vriendin van Foley en scenarioschrijver van de biopic. In deze film speelt ze de rol van haar moeder.
Dit is het acteerdebut van hoofdrolspeler Ben Dickey.
Aanloop van Blaze
Regisseur Ethan Hawke was in 2001 te zien in Training Day en Before Midnight in 2013. Hij maakte in 2014 de documentaire Seymour: An Introduction.
BioscoopAgenda van Blaze

Blaze in de bioscoop

Wil je Blaze zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 40 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Blaze is de biopic van singer-songwriter Blaze Foley. Hij maakte deel uit van de Texas Outlaw muziekbeweging in de jaren '70. Als redelijk onbekende muzikant was hij de inspiratiebron voor countryartiesten als Willie Nelson en Merle Haggard. Deze film is gebaseerd op 'Living in the Woods in a Tree: Remembering Blaze', de memoires van Foley door zijn vriendin Sybil Rosen.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
De kleurrijke singer-songwriter Blaze Foley was een sleutelfiguur in de Texas Outlaw muziekbeweging van de jaren ’70 en ‘80. Hij overleed te jong als onbekende muzikant, maar niet zonder country artiesten als Willie Nelson en Merle Haggard te hebben geïnspireerd. De film volgt de zanger in verschillende fases van zijn leven: zijn relatie met Sybil Rosen, de impact van zijn nummers en zijn tragische overlijden op 39-jarige leeftijd. Een liefdevol eerbetoon van regisseur Ethan Hawke aan een haast vergeten countryheld.