compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 12-5 t/m 18-5
Film van de week!
MENU

Blaze

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Blaze

Blaze filmstill

Blaze filmstill

Delen op facebook
Blaze
Nederlandse première: 17-1-2019
Verenigde Staten, 2018, 128 min,

Blaze is de biopic van singer-songwriter Blaze Foley. Hij maakte deel uit van de Texas Outlaw muziekbeweging in de jaren '70. Als redelijk onbekende muzikant was hij de inspiratiebron voor countryartiesten als Willie Nelson en Merle Haggard.

Bekijk bij:

Cinemember

Blaze trailer en bijzonderheden

Deze film is gebaseerd op 'Living in the Woods in a Tree: Remembering Blaze', de memoires van Foley door Sybil Rosen. Rosen was ook de vriendin van Foley en scenarioschrijver van de biopic. In deze film speelt ze de rol van haar moeder.
Dit is het acteerdebut van hoofdrolspeler Ben Dickey.

Trailer van BlazeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Blazehttps://i1.ytimg.com/vi/VbtYo8UEjao/hqdefault.jpg2018-11-08
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Ethan Hawke was in 2001 te zien in Training Day en Before Midnight in 2013. Hij maakte in 2014 de documentaire Seymour: An Introduction.

Blaze - Bioscopen, Tijden & Tickets

Blaze in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Blaze zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Blaze is de biopic van singer-songwriter Blaze Foley. Hij maakte deel uit van de Texas Outlaw muziekbeweging in de jaren '70. Als redelijk onbekende muzikant was hij de inspiratiebron voor countryartiesten als Willie Nelson en Merle Haggard. Deze film is gebaseerd op 'Living in the Woods in a Tree: Remembering Blaze', de memoires van Foley door zijn vriendin Sybil Rosen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De kleurrijke singer-songwriter Blaze Foley was een sleutelfiguur in de Texas Outlaw muziekbeweging van de jaren ’70 en ‘80. Hij overleed te jong als onbekende muzikant, maar niet zonder country artiesten als Willie Nelson en Merle Haggard te hebben geïnspireerd. De film volgt de zanger in verschillende fases van zijn leven: zijn relatie met Sybil Rosen, de impact van zijn nummers en zijn tragische overlijden op 39-jarige leeftijd. Een liefdevol eerbetoon van regisseur Ethan Hawke aan een haast vergeten countryheld.

Productiemaatschappij: ANS, Cinetic Media, Village Studios (II)

Cast & Regisseur

Ben Dickey

Blaze Foley
Charlie Sexton

Townes Van Zandt
Ethan Hawke

Radio DJ
Ethan Hawke

Regisseur
Blaze poster