compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Blessed Benefit

Blessed Benefit

***1/20
Waardering: 3.8/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

drama, filmhuis, komedie

Pitch van Blessed Benefit
Blessed Benefit: Ahmad Thaher (Ahmad)
Blessed Benefit: Ahmad Thaher (Ahmad)
Delen op facebook
Blessed Benefit
Nederlandse première: 21-9-2017
Duitsland, Jordanië, Nederland, 2016, 83 min,
Een aannemer belandt door stommiteiten drie maanden achter tralies. Doordat hij zijn mobiele telefoon daar niet meer kan gebruiken krijgt hij juist een gevoel van een enorme vrijheid. Hij is bang dit gevoel van vrijheid te verliezen als zijn straf er bijna op zit.
trailer en bijzonderheden over Blessed Benefit
Regisseur Mahmoud Al Massad is in deze film ook te zien als acteur. Hij speelt de rol van Ibrahim.
Aanloop van Blessed Benefit
Mahmoud Al Massad maakt zowel speelfilms als documentaires. Zo maakte hij in 2007 de film Recycle.
BioscoopAgenda van Blessed Benefit

Blessed Benefit in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Blessed Benefit zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 37 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een aannemer belandt door stommiteiten drie maanden achter tralies. Doordat hij zijn mobiele telefoon daar niet meer kan gebruiken krijgt hij juist een gevoel van een enorme vrijheid. Regie door Mahmoud al Massad.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Door een ongelukkige zakendeal belandt aannemer Ahmad in de gevangenis, waar hij zich realiseert dat zijn leven in de gevangenis misschien wel beter is dan dat erbuiten.

Ahmad, een aannemer, denkt wat geld te bij te kunnen verdienen door met een aanbetaling van een klant tien laptops voor zijn neef te financieren. Door douaneprocedures worden de geïmporteerde laptops echter niet op tijd vrijgegeven. Omdat hij nu én zijn klus niet kan doen én niet het geld aan de klanten van de laptops terug kan geven, krijgt Ahmad een gevangenisstraf van drie maanden wegens fraude. Weg van zijn verplichtingen in de buitenwereld en op een plek waar eten en drinken geen zorg zijn, hij nieuwe vriendschappen sluit én waar niet de hele tijd zijn mobiele telefoon afgaat, voelt Ahmad achter de tralies iets wat hij nooit eerder heeft gevoeld: vrijheid. Halverwege zijn straf bekruipt hem de angst dat hij zijn vrijheden van binnen de gevangenis weer kwijt zal raken, maar vooral dat hij daarna te maken gaat krijgen met een nog grotere schuld.