compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Blind Chance

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 14 jaarSeksGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Blind Chance

Monika Gozdzik (3. Olga)

Monika Gozdzik (3. Olga)

Delen op facebook
Blind Chance
Nederlandse première: 19-1-2023
Polen, 1987, 122 min,

Witek rent een trein achterna. We zien de drie manieren waarop het vervolg zou kunnen zijn en wat voor een impact dat heeft op zijn verdere leven: hij haalt de trein, hij mist de trein of hij loopt tegen iemand op en wordt gearresteerd.

Blind Chance trailer

Trailer van Blind ChanceBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Blind Chancehttps://i1.ytimg.com/vi/pZPU633gNP8/hqdefault.jpg2022-12-26
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Blind Chance - Bioscopen, Tijden & Tickets

Blind Chance in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Blind Chance zien? Koop of huur de film hier:
Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In Kieslowskis digitaal gerestaureerde, vroege meesterwerk schotelt hij ons drie verschillende, door het toeval bepaalde uitkomsten van het leven van een geneeskundestudent voor.

In Kieslowski's vroege meesterwerk schotelt hij ons verschillende, door het toeval bepaalde uitkomsten van een mensenleven voor. Witek rent achter een trein aan. Vanuit die gewone gebeurtenis verbeeldt Kieslowski drie mogelijke wendingen in het leven van deze geneeskundestudent.
Voordat Kieslowski naam maakte met de epische filmreeks Dekalog en de Trois couleurs-trilogie, maakte hij zijn eerste metafysische meesterwerk, Blind Chance. In het meeslepende drama laat hij zien hoe lastig het is om politieke idealen te verzoenen met persoonlijk geluk. Witek (de magnetische Bogus?aw Linda) is een geneeskundestudent met een onzekere toekomst in het communistische Polen. Kieslowski dramatiseert Witeks levensreis als een reeks verschillende mogelijkheden, waarmee hij suggereert dat het toeval ons leven net zo beheerst als zogenaamde keuzevrijheid.

Productiemaatschappij: Zespol Filmowy "Tor", Zespol Filmowy "Tor"

Cast & Regisseur