compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 21-11 t/m 27-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Booksmart

Booksmart

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarSeksGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

komedie

Pitch van Booksmart
Delen op facebook
Booksmart
Nederlandse première: 27-6-2019
Verenigde Staten, 2019, 103 min,
Buddyfilm van twee boekenwurmen die besluiten op de laatste schooldag de bloemetjes flink buiten te zetten en vier jaar middelbare school in te halen. Naar voorbeeld van de allergrootsten, zoals Picasso, willen ze alle regels breken.
Booksmart trailer en bijzonderheden
De muziek voor de film is gecomponeerd door DJ/producer Dan the Automator (Gorillaz, Handsome Boy Modelling School, Deltron 3030, Kool Keith, Got a Girl, Crudo).
Aanloop
Speelfilmregiedebuut van actrice en activist Olivia Wilde, zij omschreef zelf de film als de Training Day van high-school-films.
Booksmart - Bioscopen, Tijden & Tickets

Booksmart in de bioscoopSynopsis distributeur
Getting Straight A’s. Giving Zero F’s. De beste vriendinnen Amy en Molly staan aan de vooravond van hun diploma-uitreiking wanneer ze beseffen dat ze de afgelopen jaren alleen maar in de bibliotheek hebben gezeten en veel te weinig hebben gefeest. Ze komen er achter dat hun klasgenoten wél de bloemetjes buiten hebben gezet en toch zijn toegelaten op dezelfde universiteiten. Ze besluiten iedereen te laten zien dat zij ook weten wat het is om te feesten! Nu moeten de meiden er alleen wel achter zien te komen waar het examenfeest is waar ze moeten zijn, want dat is informatie die ze niet in hun studieboeken kunnen vinden.