compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Britt-Marie was hier

Britt-Marie was hier

**1/200
Waardering: 2.3/5
Voor alle leeftijden

drama, filmhuis

Pitch van Britt-Marie was hier
Pernilla August (Britt-Marie)
Pernilla August (Britt-Marie)
Delen op facebook
Britt-Marie was hier
Nederlandse première: 11-7-2019
Zweden, 2019, 94 min,
Britt-Marie (63) zet een punt achter haar huwelijk na 40 jaar, Ze vindt emplooi in het dorpje Borg, als voetbal coach van de 'beloften team', die nog moeten leren om te winnen.
trailer en bijzonderheden over Britt-Marie was hier
Het dorpje dat model mocht staan voor Borg is het dorpje Lödöse, die algemeen wordt gezien als de voorganger van het hedendaagse Göteborg 40 kilometer verder op.
Aanloop van Britt-Marie was hier
Regisseur Tuva Novotny debuteerde een jaar eerder met de aangrijpende Blind Spot (2018), zij is vooralsnog vooral bekend als actrice in films als Annihilation (2018). "Borg McEnroe" (2017) en "Eat Pray Love" (2010).
Pernilla August is één van de bekendste Zweedse actrices, ze speelde in Fanny och Alexander (1982), Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) en Call Girl (2012),
BioscoopAgenda van Britt-Marie was hier

Britt-Marie was hier in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
De 63-jarige Britt-Marie besluit haar man na 40 jaar huwelijk te verlaten. Om een nieuw leven voor zichzelf te kunnen beginnen, zal ze alleen wel haar vastgeroeste patronen moeten doorbreken. Met een flinke dosis moed verlaat ze het huis om uiteindelijk in het kleine dorpje Borg te belanden. Hoewel er in eerste instantie niets lijkt te gebeuren, blijken de inwoners toch met grootse dromen rond te lopen. Dromen die ook Britt-Marie’s leven een nieuwe impuls zullen geven en haar uiteindelijk overtuigen van het feit dat het nooit te laat is om opnieuw te beginnen.