compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 21-11 t/m 27-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Brittany Runs a Marathon

Brittany Runs a Marathon

***1/20
Waardering: 3.3/5

drama, komedie

Pitch van Brittany Runs a Marathon
Jillian Bell (Brittany)
Jillian Bell (Brittany)
Delen op facebook
Brittany Runs a Marathon
Nederlandse première: 13-11-2019
Verenigde Staten, 2019, 104 min,
New Yorker Brittany Forgleris krijgt op 27-jarige leeftijd een advies van de dokter die ze nooit wilde: gezond worden. Ze gaat samen met haar buurvrouw hardlopen om het wiel om te gooien. Na het behalen van haar eerste 2km stelt ze een bijna ondenkbaar doel: hardlopen in de New York City Marathon.
Brittany Runs a Marathon trailer en bijzonderheden
De film is bij het Sundance Film Festival 2019 genomineerd voor twee awards. Hierbij won de film de 'Audience Award'. Ook zijn ze genomineerd voor de 'New Directors Competition' Award bij de São Paulo International Film Festival 2019.

Jillian Bell die de rol van Brittany vertolkt in de film, is tijdens de opnames 18 kilo kwijt geraakt, net als haar personage.

De film is de eerste niet-documentaire die heeft mogen filmen bij de daadwerkelijke marathon in New York City.
Aanloop
Regisseur Paul Downs Colaizzo maakt zijn regisseur debuut met deze film, die hij overigens ook schreef. Jillian Bell, die in de rol van Brittany kroop, heeft al meerdere films op haar naam staan. Zo speelde ze eerder al een rol in Office Christmas Party (2016) en 22 Jump Street (2014).
Brittany Runs a Marathon - Bioscopen, Tijden & Tickets

Brittany Runs a Marathon in de bioscoopSynopsis distributeur
De 27-jarige Brittany Forgler (Jillian Bell) is een grappige, sympathieke New Yorker die meer feest dan slaapt. Maar na een bezoek aan de dokter krijgt Brittany een reeks diagnoses; verhoogde hartslag, hoge bloeddruk … de lijst gaat maar door. Er zit niks anders op dan een gezonder leven te gaan leiden. Brittany geeft hardlopen een kans en al snel heeft ze de smaak te pakken. Ze heeft eindelijk een doel gekregen in haar leven, maar is dit wel het juiste pad? Met Brittany Runs a Marathon maakt Paul Downs Colaizzo zijn regiedebuut. De film won de “US Dramatic Audience Award” tijdens het Sundance Film Festival in 2019.