compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Buddy

Buddy

***1/20
Waardering: 3.3/5
Voor alle leeftijdenAudiodescriptie beschikbaar

documentaire, filmhuis

Pitch van Buddy
Buddy filmstill
Buddy filmstill
Delen op facebook
Buddy
Nederlandse première: 3-1-2019
Nederland, 86 min,
Documentaire over zes hulphonden die het leven van hun baasjes draaglijk en in enkele gevallen zelfs mogelijk maken. Een ode aan de vechtlust van de hoofdpersonen en een liefdesportret van de diepe band tussen mens en hond.
trailer en bijzonderheden over Buddy
De Peruaans-Nederlandse filmmaakster Heddy Honigmann (67) lijdt aan de ziekte MS, maar reist en filmt nog steeds.
Aanloop van Buddy
Heddy Honigmann is een zeer gevierde documentairemaakster, eerder werd ze bekend als speelfilmregisseur met titels als Hersenschimmen (1988) en Tot ziens (1995), ze braak echt internationaal door met de documentaire O Amor Natural (1996) en wint regelmatig prijzen zoals voor de veel gelauwerde Forever (2006). Sinds 2013 is ze lid van de documentaire tak van de 'Academy of Motion Picture Arts and Sciences' (AMPAS, beter bekend als de Oscars).
Onze recensie
***1/20

Recensie Buddy

In haar nieuwste documentaire, die op het IDFA in première ging en daar hoge ogen gooide, volgt Heddy Honigmann zes mensen en hun hulphonden. ...lees de volledige recensie
BioscoopAgenda van Buddy

Buddy in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Buddy zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire over zes hulphonden die het leven van hun baasjes draaglijk en in enkele gevallen zelfs mogelijk maken.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Fascinerende, multi-getalenteerde, onmisbare honden en hun liefhebbende baasjes.

‘’Zonder Mister zouden we nu waarschijnlijk niet meer samen zijn.’’ Patricia heeft het over de hond die haar man ‘s nachts wakker maakt als zijn nachtmerries hem terug brengen naar de oorlog in Afghanistan. Dankzij Mister houdt het huwelijk van veteraan Trevor en Patricia stand en kan hij weer vader zijn voor zijn kinderen. ??In Buddy vertelt Heddy Honigmann het verhaal van zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars. Ze zijn speciaal opgeleid om hen te helpen in het leven dat niet altijd makkelijk is. Dankzij de ongelooflijke vaardigheden van hun honden zijn zij echter zo onafhankelijk als mogelijk.  Hulphond Kaiko helpt Erna bijvoorbeeld met uitkleden en keert haar ’s nachts om in haar bed, omdat ze daar zelf niet de kracht voor heeft. Utah is een onvoorwaardelijke vriend voor de autistische jongen Zeb. Ze wijst hem nooit af, zoals de kinderen in de buurt wel hebben gedaan. Hans vertrouwt volledig op zijn grote liefde, geleidehond Missy. En de rebelse Annebel gaat nergens heen zonder Kay, haar kameraad en ‘verpleger’ die over haar waakt als de pijn overweldigend wordt. Makker is al met pensioen. Jarenlang bracht hij de blinde, koppige Edith overal naartoe. Nu zijn ze allebei oud, maar nog steeds onafscheidelijk. ??Buddy is een ode aan de vechtlust van de hoofdpersonen en een liefdesportret van de diepe band tussen mens en hond.