compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Bulbul Can Sing

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar

Pitch van Bulbul Can Sing

Bulbul Can Sing filmstill

Bulbul Can Sing filmstill

Delen op facebook
Bulbul Can Sing
Nederlandse première: 2-1-2020
India, 2018, 95 min,

Bulbul is een tienermeisje dat opgroeit in Assam en verliefd wordt. Terwijl ze haar tienerleven wil gaan ontdekken wordt haar vriendin getroffen door een tragedie. Ineens lijkt de vrijheid waarin Bulbul opgroeit op gespannen voet te staan met fanatieke waarden in haar dorp.

Bekijk bij:

Cinemember

Bulbul Can Sing trailer en bijzonderheden

De film won de Dublin Film Critics Award tijdens Dublin International Film Festival (2019) en de film heeft Regional Award gewonnen tijdens National Film Awards, India (2019).

Trailer van Bulbul Can SingBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Bulbul Can Singhttps://i1.ytimg.com/vi/KdqWMRGe3q0/hqdefault.jpg2019-11-04
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De regisseur van de film is Rima Das die eerder "Village Rockstars" (2017) en "Man with the Binoculars: Antardrishti" (2016). Actrice Arnali Das maakt met deze film haar acteursdebuut.

Bulbul Can Sing - Bioscopen, Tijden & Tickets

Bulbul Can Sing in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Bulbul Can Sing zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

Bulbul is een tienermeisje dat opgroeit in Assam en verliefd wordt. Terwijl ze haar tienerleven wil gaan ontdekken wordt haar vriendin getroffen door een tragedie.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De traditionele waarden van een dorpsgemeenschap in India komen steeds meer in conflict met de hedendaagse roep naar individuele vrijheid en verandering en met name de bekrompen seksuele moraal ten opzichte van vrouwen staat daarbij onder hevige druk.

De drie speelfilms die de Indiase regisseuse Rima Das tot nu heeft gemaakt spelen zich allemaal af in haar geboortedorp Kalardiya in de Indiase deelstaat Assam. Haar nieuwe film, Bulbul Can Sing, gaat over drie tieners die op zoek zijn naar hun eigen identiteit. De naam Bulbul, hetgeen nachtegaal betekent, weerspiegelt de lang gekoesterde wens van haar religieuze vader dat zijn dochter later een beroemde zangeres zal worden. Maar de stem van Bulbul is te iel en niet krachtig genoeg om de fanatieke muziekleraar tevreden te stellen. Op de grens tussen onschuld en volwassenheid leeft de 15-jarige Bulbul in zalige vrijheid. Omdat ouders verwachten dat hun kinderen jong zullen trouwen, lijkt het geen probleem dat de meisjes en jongens elkaar vrijblijvend ontmoeten in het dorp. Maar een aantal fanatieke, religieuze mannen denken daar anders over. Als ze Bulbul en haar vriendin zoenend aan de waterkant betrappen, worden de meiden met stokken in elkaar geslagen. De traditionele waarden van de dorpsgemeenschap komen steeds meer in conflict met de hedendaagse roep naar individuele vrijheid en verandering.