compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 23-3 t/m 29-3
Film van de week!
MENU

Candyman

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Candyman

Hannah Love Jones (Young Brianna) en Cedric Mays (Gil Cartwright)

Hannah Love Jones (Young Brianna) en Cedric Mays (Gil Cartwright)

Delen op facebook
Candyman
Nederlandse première: 26-8-2021
Canada, Verenigde Staten, 2020, 91 min,

In Candyman is het tien jaar nadat de laatste Cabrini-torens waren afgebroken. Anthony en zijn partner verhuizen naar een loft in het nu opgeknapte Cabrini. Een toevallige ontmoeting met een oldtimer stelt Anthony bloot aan het ware verhaal achter Candyman. Geïnspireerd om deze macabere details in zijn schilderijen te gebruiken, opent hij onbewust een deur naar een complex verleden dat gezond verstand tart en een golf van geweld ontketent.

Bekijk bij:

Amazon Prime Video

Candyman trailer en bijzonderheden

De film is een direct vervolg op de originele Candyman (1992), waarbij geen rekening wordt gehouden met de gebeurtenissen van de sequels die volgden.
Tony Todd en Vanessa Williams zaten ook in de originele Candyman (1992).
Oorspronkelijk zou Jordan Peele niet alleen het scenario schrijven, maar ook regisseren.

Trailer van CandymanBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Candymanhttps://i1.ytimg.com/vi/H-6wf_xvk44/hqdefault.jpg2020-03-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseuse Nia DaCosta maakte eerder de speelfilm "Little Woods" (2018), welke niet in Nederland werd uitgebracht.
Acteur Yahya Abdul-Mateen II is bezig met een bliksem carrière en was te zien in The Trial of the Chicago 7 (2020), Us (2019), Aquaman (2018)en The Greatest Showman (2017).

Candyman - Bioscopen, Tijden & Tickets

Candyman in de bioscoop

Wil je Candyman zien? Koop of huur de film hier:


Amazon Prime Video

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een 'spiritueel vervolg' op de horrorfilm Candyman (1992) die terugkeert naar de inmiddels opgefriste Chicago-buurt waar de legende begon.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Oscarwinnaar Jordan Peele (Get Out, Us) presenteert een nieuwe versie van het bloedstollende verhaal van ‘Candyman’. Deze nieuwe thriller met Yahya Abdul-Mateen II (The Trial of the Chicago 7, Us) en Teyonah Parris (If Beale Street Could Talk, The Marvels) in de hoofdrollen, is geregisseerd door Nia DaCosta (Little Woods, The Marvels).

Dit najaar presenteert Oscarwinnaar Jordan Peele (Get Out, Us) een nieuwe versie van het bloedstollende verhaal van ‘Candyman’.
De bewoners van de achterstandswijk Cabrini Green in Chicago werden decennialang geteisterd door een spookverhaal over een bovennatuurlijke moordenaar met een haak als hand. Hij zou opgeroepen kunnen worden door iedereen die zijn naam vijf keer hardop uit durft te spreken voor de spiegel. Tien jaar nadat de buurt is opgeknapt, verhuizen kunstenaar Anthony McCoy (Yahya Abdul-Mateen II; Watchmen, Us) en zijn vriendin, galerie-directeur Brianna Cartwright (Teyonah Parris; If Beale Street Could Talk, The Photograph), naar een luxueuze nieuwe loft in het onherkenbare hippe Cabrini. Net nu het slecht gaat met Anthony’s carrière als kunstschilder, leert hij door een toevallige ontmoeting met een oorspronkelijke bewoner van de opgeknapte wijk (Colman Domingo; HBO’s Euphoria, Assassination Nation) het tragische en gruwelijke ware verhaal achter de Candyman-legende kennen. Anthony begint de duistere details als inspiratie voor zijn schilderijen te gebruiken. Zonder het te weten opent hij hiermee een deur naar een complex verleden, waardoor Anthony tot waanzin gedreven wordt en waarmee een angstaanjagende golf van geweld ontketend wordt.

Productiemaatschappij: Bro, Creative Wealth Media Finance, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Monkeypaw Productions

Cast & Regisseur

Vanessa Williams

Anne-Marie McCoy
Teyonah Parris

Brianna Cartwright
Nathan Stewart-Jarrett

Troy Cartwright
Rebecca Spence

Finley Stephens
Nia DaCosta

Regisseur
Candyman poster