compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU

Charlatan

***1/20
Waardering: 3.3/5

Pitch

Jan Mikolasek was een kruidendeskundige, die zijn volledige leven wijdde aan de zorg voor de zieken, ondanks de grote obstakels die hij tegenkwam in zijn privé- en openbare leven. Mikolasek werd geboren aan het begin van de 20e eeuw en verwierf roem en rijkdom met onorthodoxe behandelmethoden om een breed scala aan ziekten te genezen...
Delen op facebook
Charlatan
Nederlandse première: 29-4-2021
Ierland, Polen, Slowakije, Tsjechië, 2020, 118 min,
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Charlatan - Bioscopen, Tijden & Tickets

Charlatan in de bioscoop

Synopsis distributeur

Jan Mikolasek was een kruidendeskundige, die zijn volledige leven wijdde aan de zorg voor de zieken, ondanks de grote obstakels die hij tegenkwam in zijn privé- en openbare leven. Mikolasek werd geboren aan het begin van de 20e eeuw en verwierf roem en rijkdom met onorthodoxe behandelmethoden om een breed scala aan ziekten te genezen. Al ver voor de Tweede Wereldoorlog won de genezer in Tsjechoslowakije aan reputatie en rijkdom, zowel tijdens de nazi-bezetting als onder het communistische bewind. Beide regimes wilden zijn vaardigheden gebruiken en in ruil daarvoor bescherming bieden. Maar hoe hoog zou de prijs zijn die Mikolasek zou moeten betalen om deze status te behouden als het tij zou gaan keren? Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Productiemaatschappij: Film and Music Entertainment (IRE) (co-production), Forum Film, Madants (co-producer), Madants (co-production), Madants (Poland), Marlene Film Production (produced by)

Cast & Regisseur

Jan Budar

Official
Ivan Trojan

Jan Mikolásek
Joachim Paul Assböck

Fritz Kiesewetter
Martin Mysicka

Jan's father
Jan Vlasák

Mikolásek's janitor