compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Charlatan

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Charlatan

Ivan Trojan (Jan Mikolásek) en Juraj Loj (Frantisek Palko)

Ivan Trojan (Jan Mikolásek) en Juraj Loj (Frantisek Palko)

Delen op facebook
Charlatan
Nederlandse première: 9-9-2021
Ierland, Polen, Slowakije, Tsjechië, 2020, 118 min,

In Charlatan is kruidenarts Jan Mikolasek een fenomeen in Centraal Europa en verwerft faam en een aanzienlijk fortuin voor WOII, tijdens WOII en ook tijdens het communisme die volgt na WOII. Mikolasek heeft echter een 'problematisch leven' dat haaks staat op de totalitaire regimes waarmee hij flirt.

Bekijk bij:

Charlatan trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Officiële inzending van Tsjechië voor de categorie 'Best International Feature Film' van de 93e Academy Awards in 2021

Trailer van CharlatanBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Charlatanhttps://i1.ytimg.com/vi/1BRNm-9zSnM/hqdefault.jpg2021-03-26
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Agnieszka Holland heeft haar sporen meer dan verdiend met internationale films als Mr. Jones (2019) en In Darkness (2011), maar ze is vooral bekend van haar werk voor de tv-series Treme (2010) en "The Wire" (2004-2009).

Charlatan - Bioscopen, Tijden & Tickets

Charlatan in de bioscoop

Wil je Charlatan zien? Koop of huur de film hier:Een man met uitzonderlijke capaciteiten ten tijde van totalitair regimes in de jaren vijftig.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Jan Mikolasek was een kruidendeskundige, die zijn volledige leven wijdde aan de zorg voor de zieken, ondanks de grote obstakels die hij tegenkwam in zijn privé- en openbare leven. Mikolasek werd geboren aan het begin van de 20e eeuw en verwierf roem en rijkdom met onorthodoxe behandelmethoden om een breed scala aan ziekten te genezen. Al ver voor de Tweede Wereldoorlog won de genezer in Tsjechoslowakije aan reputatie en rijkdom, zowel tijdens de nazi-bezetting als onder het communistische bewind. Beide regimes wilden zijn vaardigheden gebruiken en in ruil daarvoor bescherming bieden. Maar hoe hoog zou de prijs zijn die Mikolasek zou moeten betalen om deze status te behouden als het tij zou gaan keren? Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Productiemaatschappij: Film and Music Entertainment (IRE) (co-production), Forum Film, Madants (co-producer), Madants (co-production), Madants (Poland), Marlene Film Production (produced by)

Cast & Regisseur

Ivan Trojan

Jan Mikolásek
Juraj Loj

Frantisek Palko
Josef Trojan

Young Jan Mikolásek
Jan Budar

Official
Joachim Paul Assböck

Fritz Kiesewetter