compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 19-11 t/m 25-11
Film van de week!
MENU

Cinemania

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijden

Pitch

Cinemania volgt het dagelijks leven van vijf filmverslaafden in New York. De een is er erger aan toe dan de ander, maar allemaal wijden ze hun hele leven aan het celluloid. Bruiloften en begrafenissen moeten wijken voor Bertolucci en B-films. Noodgedwongen door het grote filmaanbod in New York werken ze met strakke schema's en strenge selectiecriteria. Ze bellen zelfs naar de operateurs om de conditie van de filmprint te checken.
Delen op facebook
Cinemania
Nederlandse première: 3-4-2003
Duitsland, Verenigde Staten, 2002, 80 min,

bijzonderheden

In 'Cinemania' worden Hollywoods grootste fans zélf de sterren van het scherm. De film toont het verhaal van hun levens, hun vreemde gewoontes en de films waar zij het meest van houden.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Stephen Kijak (USA, 1969) doorliep de School of Broadcasting and Film van de universiteit van Boston. In 1996 verhuisde hij naar New York, waar hij mede-eigenaar is van Loop Filmworks, een productiehuis voor animaties, documentaires en films.
Angelas Christlieb (Duitsland, 1965) studeerde in 1996 af aan de kunstacademie van Berlijn, waar ze zich specialiseerde in videokunst en experimentele film. Ze werkte en studeerde enkele jaren in New York. Sinds 2001 woont en werkt ze weer in Berlijn.

Recensies van Cinemania

Cinemania - Bioscopen, Tijden & Tickets

Cinemania in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Cinemania zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Grappige, bizarre documentaire over vijf wel zeer excentrieke filmverslaafden. Ze schuimen alle bioscopen van New York af om maar zo veel mogelijk films te zien.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Hanfgarn & Ufer Film und TV Produktion, Loop Filmworks

Cast & Regisseur

Richard Aidala

Zichzelf (projectionist)
Tia Bonacore

Zichzelf (ticket taker)
Stephen Kijak

Regisseur