compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Citizen K

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Citizen K

Delen op facebook
Citizen K
Nederlandse première: 27-2-2020
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2019, 126 min,

Citizen K verwijst naar Mikhail Khodorkovsk die in de jaren '90 snel rijk en beroemd wordt dankzij de privatisering. Hij belandt voor 10 jaar in de gevangenis en wordt de onwaarschijnlijke leider van de anti-Poetin-beweging.

Bekijk bij:

Amazon Prime Video

Citizen K trailer en bijzonderheden

Documentaire gemaakt aan de hand van archiefmateriaal, afgewisseld door interviews met onder andere BBC-correspondent Martin Sixsmith en de Nederlandse oprichter van de krant The Moscow Times Derk Sauer.
Genomineerd als beste documentaire en scenario onder meer bij het Philadelphia Film Festival 2019, het Warsaw International Film Festival 2019 en het Writers Guild of America, VS 2020.

Trailer van Citizen KBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Citizen Khttps://i1.ytimg.com/vi/w2pmDGgg_Zk/hqdefault.jpg2020-02-18
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Oscarwinnende documentairemaker Alex Gibney maakte eerder Taxi to the Dark Side (2007, Oscar), Enron: The Smartest Guys in the Room (2005) en City of Ghosts (2017).

Citizen K - Bioscopen, Tijden & Tickets

Citizen K in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Citizen K zien? Koop of huur de film hier:


Amazon Prime Video

Mikhail Khodorkovsky werd ooit beschouwd als de rijkste man in Rusland, maar belande in de gevangenis en werd martelaar voor de anti-Poetin-beweging.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Michail Chodorkovski profiteerde van de chaos die volgde na de val van de Sovjet-Unie en wist een fortuin te vergaren waardoor hij een van de rijkste mannen in Rusland werd. Samen met de andere rijke oligarchen bezat hij niet alleen kapitaal maar ook macht en invloed binnen de Russische politiek. Toen Poetin aan de macht kwam veranderde dit echter in korte tijd en werd Chodorkovski van corruptie beschuldigd en gearresteerd. Al zijn bezittingen werden in beslag genomen en na talloze processen moest hij een gevangenisstraf van tien jaar in Siberië uitzitten. Vandaag leeft de Rus in ballingschap in Londen en spreekt zich ferm uit tegen het Poetin-regime dat intussen al meer dan twee decennia de volledige macht in handen heeft. Met Chodorkovski’s verhaal biedt de documentaire Citizen K een onthullende blik op de recente geschiedenis van Rusland en de wurggreep van het Kremlin. Oscar® winnende regisseur Alex Gibney (Taxi to the Dark Side, 2007) bouwt zijn documentaire rijk en diepgaand op aan de hand van indrukwekkend archiefmateriaal, afgewisseld door interviews met onder andere BBC-correspondent Martin Sixsmith en de Nederlandse oprichter van de krant The Moscow Times Derk Sauer.

Productiemaatschappij: Jigsaw Productions, Passion Pictures, Storyteller Productions