compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Close

**1/200
Waardering: 2.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikAngstAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Close

Delen op facebook
Close
Nederlandse première: 3-11-2022
België, Frankrijk, Nederland, 2022, 105 min,

In Close probeert Léo te ontdekken waarom de intense vriendschap tussen hem en Remi ineens veranderd is. Hij benadert Sophie Remi's moeder want het lijkt zo onwerkelijk dat een triviale gebeurtenis de eeuwig lijkende vriendschap laat stoppen.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIX

Close trailer en bijzonderheden

De film won al meerdere prijzen waaronder de Grand Prix van het Film Festival Cannes 2022.
De regisseur van de film ontdekte zijn hoofdrolspeler tijdens een treinrit, hij zag Eden Dambrine in gesprek met leeftijd gewoontjes en de regisseur vond zijn mimiek zo treffend dat hij hem vroeg auditie te doen.

Trailer van CloseBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Closehttps://i1.ytimg.com/vi/-FpnF_i8tek/hqdefault.jpg2022-09-19
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Lukas Dhont regisseerde eerder de met filmprijzen overladen Girl (2018)

Close - Bioscopen, Tijden & Tickets

Close in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Close zien? Koop of huur de film hier:


meJane NETFLIX

De intense vriendschap tussen twee dertienjarige jongens Leo en Remi wordt plotseling verstoord. Léo probeert te begrijpen wat er is gebeurd en benaderd Sophie, Rémi's moeder.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Leo en Remi, 13, zijn vrienden zo lang ze zich kunnen herinneren. De vriendschap is vrolijk, intens en bovenal onafscheidelijk. Toch lijkt een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis genoeg om hen uit elkaar te drijven. Vol onbegrip zoekt Leo toenadering tot de moeder van Remi. Lukas Dhont maakt met Close een tedere en aangrijpende film over vriendschap en verantwoordelijkheid. Met zijn tweede film won regisseur Lukas Dhont (Girl) de prestigieuze Grand Prix van het Film Festival Cannes 2022.

Productiemaatschappij: Canal+ (support), Casa Kafka Pictures (support), Centre du Cinma et de l'Audiovisuel de la Fdrat, Cin+ (support), Diaphana Films (co-production), Eurimages (support), Menuet Producties, Nederlands Filmfonds (support), Netherlands Film Production Incentive (support), Sacem (support), Tax Shelter du Gouvernement Fdral Belge (support, Topkapi Films (co-production), Versus Production (co-production), Vlaams Audiovisueel Fonds (support)