compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Cold War

Cold War

****0
Waardering: 4/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarSeksGrof taalgebruikDiscriminatieAngstDrugs en alcoholmisbruik

drama, filmhuis, romantiek

Pitch van Cold War
Joanna Kulig (Zula) en Tomasz Kot (Wiktor)
Joanna Kulig (Zula) en Tomasz Kot (Wiktor)
Delen op facebook
Cold War
Nederlandse première: 6-12-2018
Frankrijk, Groot-Brittannië, Polen, 2018, 88 min,
Cold War is een meeslepend liefdesverhaal van regisseur en scenarioschrijver Pawel Pawlikowski (Oscarwinnaar Ida en My Summer of Love). In het Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen...
trailer
BioscoopAgenda van Cold War

Cold War in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Cold War is een meeslepend liefdesverhaal van regisseur en scenarioschrijver Pawel Pawlikowski (Oscarwinnaar Ida en My Summer of Love). In het Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen. In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. Cold War toont een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd. Cold War werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes, waar Pawlikowski werd bekroond als Beste Regisseur. Met in de hoofdrollen de Poolse acteurs Joanna Kulig en Tomasz Kot en een bijrol van actrice Agata Kulesza (bekend uit IDA).