compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Collective

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarAngst

Pitch van Collective

Collective filmstill

Collective filmstill

Delen op facebook
Collective
Nederlandse première: 9-7-2020
Luxemburg, Roemenië, 2019, 109 min,

In Collective is het 2015 als een brand in de Colectiv-club in Boekarest 27 doden en 180 gewonden veroorzaakt. Wanneer meer brandwondenslachtoffers in ziekenhuizen sterven aan niet-levensbedreigende wonden. Klapt een arts uit de school tegen een groepje onderzoeksjournalisten. De journalisten stuiten op een enorme fraude in de gezondheidszorg. Wanneer een nieuwe minister van Volksgezondheid aantreed geeft hij ongekende toegang tot zijn inspanningen om het corrupte systeem te hervormen, maar ook tot de obstakels waarmee hij wordt geconfronteerd.

Bekijk bij:

Collective trailer en bijzonderheden

Collective volgt journalisten, klokkenluiders, brandwondenslachtoffers en overheidsfunctionarissen, een compromisloze inkijk in onderzoeksjournalistiek.
De documentaire won meerdere prijzen waaronder de Gouden Oog voor Best International Documentary Film tijdens het Zurich Film Festival 2019.

Trailer van CollectiveBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Collectivehttps://i1.ytimg.com/vi/1p408t7mcsA/hqdefault.jpg2020-03-14
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Filmmaker Alexander Nanau regisseerde eerder de prijswinnende documentaire Toto si surorile lui (2014).

Collective - Bioscopen, Tijden & Tickets

Collective in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Collective zien? Koop of huur de film hier:Regisseur Alexander Nanau volgt een team van onderzoekers van de Roemeense krant Gazeta Sporturilor die proberen een enorme gezondheidszorgfraude aan het licht te brengen na een ramp in nachtclub Collectiv.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Explosieve politieke thriller onderzoekt de gevolgen van een verschrikkelijke brand in een nachtclub in Boekarest en onthult geleidelijk de diepgaande corruptie waar het land onder te lijden heeft.

Op 30 oktober 2015 brak er in nachtclub Colectiv in Boekarest een grote brand uit. Het werd een van de grootste rampen uit de recente Roemeense geschiedenis, met aanvankelijk 27 doden en 180 gewonden. Binnen enkele dagen braken felle protesten uit, die leidden tot het aftreden van de sociaaldemocratische regering. Regisseur Alexander Nanau volgt een aantal hoofdrolspelers in de nasleep van de ramp, vanaf het moment waarop bekend wordt dat 37 van de gewonden zijn gestorven aan bacteriële infecties in lokale ziekenhuizen. Hij spreekt met journalisten van een nationale krant, die ontdekken dat de ziekenhuizen sterk verdunde desinfectans gebruikten, met de minister van Volksgezondheid in de tijdelijke technocratische regering en met de slachtoffers van een corrupt zorgsysteem in een disfunctionele staat. Nanau schuwt sensatie en houdt zich afzijdig van al te grote emoties die het verhaal omringen. Desalniettemin toont hij nauwgezet en op indringende wijze het gezicht van de corruptie die zijn land aantast.

Productiemaatschappij: Alexander Nanau Production, HBO, Samsa Film

Cast & Regisseur

Nieuws over Collective