compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Corpus Christi

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Corpus Christi

Delen op facebook
Corpus Christi
Nederlandse première: 8-10-2020
Polen, 2019, 116 min,

In Corpus Christi krijgt de 20-jarige crimineel een roeping wanneer hij in de jeugdgevangenis vast zit.Vanwege zijn strafbad kan hij zich niet aanmelden voor de seminarie. Hij wil zijn droom volgen en verkleed zich als priester om een kleine parochie te dienen.

Bekijk bij:

Corpus Christi trailer en bijzonderheden

Poolse inzending voor de Oscars van 2020, de film won meer dan 50 filmprijzen.

Trailer van Corpus ChristiBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Corpus Christihttps://i1.ytimg.com/vi/3xj7WnVDfeM/hqdefault.jpg2020-02-19
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Jan Komasa maakte eerder Warsaw '44 (2014), Sala samobjcw (2011) en Oda do radosci (2005).

Corpus Christi - Bioscopen, Tijden & Tickets

Corpus Christi in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Corpus Christi is een aangrijpend Pools drama met humor en een scherp randje over het krijgen van een tweede kans.

De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij alleen geen schijn van kans. Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. De lokale gemeenschap kan hem goed gebruiken en Daniel besluit in zijn rol te blijven om het dorp te helpen met een onverwerkt trauma. Maar terwijl hij steeds zelfzekerder wordt als charismatische, onorthodoxe priester, ligt ontmaskering op de loer en wordt de angst dat zijn criminele verleden hem inhaalt steeds groter. Corpus Christi is een aangrijpend Pools drama met humor en een scherp randje over het krijgen van een tweede kans. Regisseur Jan Komasa, die het verhaal baseerde op ware gebeurtenissen, gooide met deze speelfilm internationaal hoge ogen. Corpus Christi werd genomineerd voor een Oscar en heeft wereldwijd zon 50 prijzen gewonnen. Dit jaar was de film één van de absolute publieksfavorieten op IFFR.

Productiemaatschappij: Aurum Film (produced by), Canal+ Polska (co-production), Centre National du Cinma et de l'Image Anime (co, Les Contes modernes (co-production), Podkarpacki Fundusz Filmowy (co-financed by), Podkarpacki Fundusz Filmowy (co-production), Polski Instytut Sztuki Filmowej (co-financed by), WFS Walter Film Studio (co-production)